KRAJ

PAO NAJVEĆI TRANSFER U ISTORIJI ENGLESKOG FUDBALA! Arsenal platio zadnjeg veznog kao "dva Holanda"

Autor Milutin Vujičić

Zvanično je Arsenal postigao dogovor oko Deklana Rajsa.

Izvor: Profimedia

Engleski fudbaler Deklan Rajs prelazi iz Vest Hema u redove Arsenala u transferu vrednom čak 120 miliona evra, preneo je transfer "insajder" Fabricio Romano. Već danima su trajali pregovori dva londonska kluba, u jednom trenutku se i Mančester siti uključio u trku za Rajsa, ali su se povukli kada se počelo pričati o devetocifrenim iznosima, pa je tako Arsenal "napravio" najveći transfer u istoriji engleskog fudbala.

Ostaje još samo da se postigne dogovor oko toga kako će novac biti isplaćen - Arsenal bi voleo da to bude raspoređeno na četiri godine, dok naravno u Vest Hemu žele da pre dobiju keš, tako da insistiraju da to bude urađeno u roku od 18 meseci. Verovatno je da će se naći na pola puta i završiti transfer jer je igrač već pristao.

Interesantno je da je Rajs čak duplo skuplji od Erlinga Holanda koji je prošlog leta stigao u Mančester siti iz Dortmunda, a nakon što je "milionerima" isplaćeno 60 miliona evra - postao je njihov glavni fudbaler i prethodnu sezonu je postigao čak 52 gola, pomogavši im da postanu šampion Premijer lige i Lige šampiona. Takav doprinos, bar u golovima, nećemo videti od Rajsa, ali veruje Mikel Arteta da će Englez doneti stabilnost u veznom redu.

Rajs je prethodne sezone u Vest Hemu osvojio Konferencijsku ligu, a već dugo je kapiten kluba. Nastupio je do sada čak 245 puta za "čekićare" i postigao je 15 golova, a sami procenite da li vredi 120 miliona evra. To inače neće biti i jedini transfer Arsenala ovog leta pošto su već ozvaničili dolazak Kaija Haverca za 75 miliona.

BONUS VIDEO: