ZVANIČNO

PODIGNUTE OPTUŽNICE PROTIV MODRIĆA I LOVRENA: Hrvatski fudbaleri moraju na sud, sve zbog Mamića!

Autor Milutin Vujičić

Luka Modrić i Dejan Lovren su tema dana u hrvatskim medijima nakon što su protiv njih podignute optužnice.

Izvor: Profimedia

Opštinsko državno tužilaštvo u Osijeku podiglo je novu optužnicu protiv hrvatskih fudbalera Luke Modrića i Dejana Lovrena. Razlog je "davanje lažnog iskaza" za koji su već jednom bili optuženi, ali je to tada odbačeno jer je sud smatrao da su optužbe "preuranjene", što izgleda sada nije slučaj.

Hrvatski fudbaleri Luka Modrić i Dejan Lovren optuženi su da su tokom suđenja Zdravku i Zoramu Mamiću (kao i još Damiru Vrbanoviću i Milanu Pervanu) za "izvlačenje" 118 miliona kuna iz Dinama - gde su bili u svojstvu svedoka - lagali. Preciznije, oni su promeniji svedočenja jer su jedno tvrdili u istrazi i time inkriminisali Mamića, da bi na glavnoj raspravi došlo do potpunog obrta jer je kapiten "vatrenih" Modrić govorio da se "ne seća da je to pričao".

Podsetimo, Luka Modrić je najbolji fudbaler u istoriji Hrvatske i nakon ovog svedočenja o kome je reč je osvojio Zlatnu loptu, a sa reprezentacijom je nizao velike uspehe. Bio je vicešampion sveta 2018. godine, potom je 2022. godine vodio reprezentaciju do bronze, dok je nedavno poražen sa "vatrenima" u finalu Lige nacija.

U međuvremenu je produžio ugovor sa Real Madridom i očekuje se da će nastaviti da igra i za reprezentaciju Hrvatske, dok se Lovren penzionisao iz državnog tima i sada nastupa za Lion. Obojica su prethodno iz Dinama ostvarila milionske transfere.

BONUS VIDEO: