Pobeda!

ZVEZDINA DECA POBEDILA BORAC IZ BANJALUKE! Bahar im verovao u Užicu, oni vratili golovima i asistencijama!

Autor Dušan Ninković

Crvena zvezda se na drugoj utakmici oslonila na mlađe fudbalere, a oni pronašli način da odvedu tim do pobede.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su sa pripremama na Zlatiboru, a u drugoj kontrolnoj utakmici savladan je Borac iz Banjaluke (2:0). Izraelski stručnjak Barak Bahar imao priliku da vidi kako napreduje njegov tim i koliko su danas spremniji za novu sezonu nego pre nekoliko dana, kada su u Užicu savladali reprezentaciju tog grada, a najbolji utisak ostavili su oni koje je najviše hvalio nakon tog meča.

Crvena zvezda je do pobede protiv Borca stigla golovima Stefana Mitrovića u prvom i Vladimira Lučića u drugom delu meča. Iako obojica predstavljaju budućnost tima i nisu projektovani za nosioce igre, danas su iskoračili i preuzeli lidersku ulogu, pa golovima doneli drugu pobedu na pripremama koje Zvezda obavlja na teritoriji svoje zemlje - zanimljivo, i asistenti su bili klinci koji se tek bore za minutažu. Jovan Mijatović je u prvom delu igre dodao loptu Mitroviću, dok je Jovan Šljivić kao najmlađi prvotimac u nastavku centrirao na glavu Lučiću, koji je postigao konačan rezultat.

Za drugi meč na pripremama Barak Bahar je napravio nekoliko promena u startnoj postavi - od prvog minuta smo na terenu videli talentovanog Kostu Nedeljkovića koji igra na poziciji desnog beka, dok će ruski fudbaler Jegor Prucev zauzeti mesto Aleksandra Kataija u ofanzivnom delu tima. Najboljeg fudbalera Zvezde iz prethodnih sezona nema ni na klupi, odakle su u igru ušla pojačanja poput Ada, Olanjinke i Krasoa!

Meč Crvene zvezde i Borca iz Banjaluke počeo je pogotkom Stefana Mitrovića već u osmom minutu, a to je bio i ubedljivo najbitniji detalj prvog dela. U finišu tog dela igre videli smo prinudnu izmenu kada je umesto Pruceva na teren ušao Vladimir Lučić, a Bahar je na poluvremenu rešio da promeni veći broj igrača i na delu pogleda što više svojih fudbalera. U nastavku meča je Zvezda uspela da duplira prednost preko Lučića, kao i da zatvori sve prilaze svom golu, pa se pitanje pobednika nije dovodilo u pitanje.

Crvena zvezda se nakon utakmice vraća u Beograd, ali ovo je samo jedna u nizu prijateljskih utakmica koje crveno-beli igraju ovog leta. do početka sezone u kojoj će biti učesnici grupne faze Lige šampiona fudbaleri srpskgo šampiona će odmeriti snage i sa mnogo atraktivnijim protivnicima - iako su stigle informacije da Edin Džeko ne želi da igra za svoj klub na veoma jakom turniru čiji će učesnik biti Zvezda!

SASTAVI

Crvena zvezda: Glazer - Nedeljković, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Stamenić - Prucev, Ivanić, Mitrović - Mijatović

Borac Banjaluka: Ćetković, Kvržić, Račić, Jokić, Pejović, Predragović, Fićović, Blagaić, Lukić, Kortez, Hrelja

REZERVE

Crvena zvezda: Vasiljević, Šljivić, Vigo, Olanjinka, Kraso, Milunović, Ado, Mijailović, Lučić, Leković, Nikolić

Borac Banjaluka: Pavlović, Dojčinović, Sušić, Pišek, Terzić, Mihajlović, Čović, Vuković, Marčetić, Kovačević, Samardžija

BONUS VIDEO: