Fudbal

NISAM SANJAO DA IGRAM ZA REAL ILI BARSU, VEĆ ZA ZVEZDU! Mladi napadač oduševio Bahara, otkrio šta mu je Izraelac rekao

Autor Nemanja Stanojčić

Jovan Mijatović pričao je o Baraku Bahraru, Crvenoj zvezdi, pripremama...

Izvor: MN Press

Crvena zvezda upisala je drugu pobedu na pripremema, savladala je banjalučki Borac na stadionu "Radomir Antić" u Užicu (2:0). Barak Bahar isprobava razne formacije i ideje na prijateljskim mečevima, pa je tako šansu od prvog minuta dao Jovanu Mijatoviću (17). On mu je uzvratio asistencijom za gol Stefana Mitrovića.

Po završetku meča mladi fudbaler, koji u julu puni 18 godina, izneo je svoje utiske o svemu tome. "Imati takve igrače iza sebe koji jednim dodavanjem mogu da te spoje sa golom je velika čast. Zadovoljstvo je igrati sa igračima poput Ivanića, Kataija, Kange, došao je Stamenić i moj bivši i sadašnji saigrač Šljivić. Osjećaj je fenomenalan, to su igrači koji jednim potezom mogu da reše meč", rekao je Mijatović.

Govorio je detaljnije i o formaciji koja mu prija. "Nekad mi dobro leži da sam sam u špicu, nekad ne, sve zavisi od formacije. Kad bismo igrali 4-2-3-1 to mi ne bi baš lezalo, ali kod 4-3-3 sa dva polušpica iza sebe i dva krila to mi više odgovara, a najviše mi odgovara 4-4-2."

Priliku za debi dobio je prošle sezone u Ligi Evrope protiv Ferencvaroša kada ga je Miloš Milojević "gurnuo u vatru". "Kada sam bio mali san mi je bio da igram za Zvezdu, ne za Real i Barselonu, nego za Zvezdu. Kad sam dobio poziv za prvi tim i kada sam saznao da ću debitovati u Evropi... Prvo sam imao neku posebnu tremu, posle se nisam plašio, jer je ovo moj posao i od ovoga ću živeti."

Sada je na klupi srpskog tima izraelski stručnjak Barak Bahar. "Rekao mi je da su godine preda mnom, da imam tek 17, da samo nastavim ovako da radim i da ću dobiti minute", zaključio je Mijatović.

BONUS VIDEO: