Tragedija!

FIFA REAGOVALA ZBOG POGINULOG FUDBALERA! Emilijano izgubio život u nesreći - evo šta je odlučeno o njegovom transferu!

Autor Dušan Ninković

Fudbaler Emilijano Sala poginuo je dok je putovao na potpisivanje ugovora, nakon što je transfer dogovoren.

Izvor: Youtube/FC Nantes/printscreen

Kardif je smatrao da u argentinskom napadaču dobija veliko pojačanje za Premijer ligu, Nant je mislio da je pravi potez prodaja golgetera, a na kraju je sve završilo tragično. Emilijano Sala je poginuo na putu iz Francuske u Vels, a sada ne može da počiva u miru zbog sudskih postupaka koje klubovi vode nakon njegove smrti!

Svetska fudbalska federacija naredila je Kardifu da plati puni iznos obeštećenja za tragično nastradalog fudbalera Nanta Emilijana Salu, preneli su danas francuski mediji! Argentinski fudbaler trebalo je da bude predstavljen u velškom klubu kao veliko pojačanje, ali je prilikom leta na Ostrvo došlo do pada aviona u kojem se nalazio.

Argentinac nije preživio strašnu nesreću, nakon čega je Kardif čak i podneo tužbu Privrednom sudu Nanta protiv ovog kluba tražeći odštetu od čak 95 miliona evra. U velškom klubu bili su mišljenja da bi im Sala, da je zaigrao za ovaj klub, pomogao da sačuvaju premijerligaški status, te su verovali da ih je upravo 95 miliona evra koštalo ispadanje iz elitnog engleskog ranga, uzevši u obzir TV prava, marketing i sponzore.

Dok taj sudski proces ne dobije epilog, oglasila se FIFA, koja je Kardifu naredila da plati celokupno obeštećenje Nantu u iznosu od 17 miliona evra. Do sada je Kardif na račun francuskog kluba uplatio jednu trećinu čitavog iznosa, nakon čega je odbio da izvrši uplatu preostalog dela, pa je sav slučaj završio u rukama nadležne arbitraže svetske kuće fudbala.