Dosta!

TRI TITULE SA PARTIZANOM I IZJAVA KOJU PAMTI SVAKI GROBAR: Sad je kraj - "Lola" Smiljanić je PENZIONER!

Autor Dušan Ninković

Nakon duge i uspešne karijere Milan Smiljanić, zadnji vezni Partizana u tri mandata, završio karijeru i prešao u trenerske vode.

Izvor: MN Press/Youtube/Serbon1389/printscreen

Završena je igrača karijera Milana "Lole" Smiljanića (36)! Nekadašnji fudbaler Partizana odlučio je da stavi tačku na jedno poglavlje i odmah otvori novo - na istom mestu. Nakon što je sa ekipom OFK Beograda, u kojoj je igrao poslednjih šest meseci, izborio plasman u Prvu ligu Srbije, bivši vezni fudbaler crno-belih postaće pomoćnik u stručnom štabu tima sa Karaburme.

Ovu odluku OFK Beograd je saopštio na svojim zvaničnim kanalima, uz potvrdu da će Smiljanić odmah početi trenerski mandat u klubu za koji je odigrao poslednje mečeve na profesionalnom nivou. "Romantičari" će se danas okupiti kako bi započeli prirpeme pred sezonu u PLS, a sada će "Lola" komandovati na treninzima doskorašnjim saigračima. 

Smiljanić je rođen u švedskom Kalmaru gde je njegov otac Branko igrao fudbal, ali se od povratka u Srbiju fudbalski opismenjavao u dresu Partizana. Tokom 13 godina je bio đak crno-belih, zatim još dve sezone u prvom mandatu pri seniorskom timu, a kasnije u još dva navrata. Kada nije bio u Humskoj Milan je nastupao za Espanjol, Sporting Hihon, Genčerbirligi, Makabi iz Netanje, Pert Glori, Hapoel Aškelon i na kraju Mornar iz Bara.

Odigrao je čak 28 mečeva za mladu reprezentaciju Srbije i šest puta bio seniorski reprezentativac, a jedine trofeje u karijeri osvajao je kao fudbaler tima iz Humske. Tri puta je bio šampion, još dva puta osvajač Kupa Srbije, a navijačima je bio ljubimac zbog bespoštedne borbe i izjava u kojima nije štedeo rivala.

I dalje se pamti konferencija nakon meča sa Crvenom zvezdom u kojoj Milan Smiljanić nije štedeo najvećeg rivala, što su navijači Partizana dočekali sa odobravanjem. "Mislim da, eto, smo ovaj stadion i ovo zatvorili ovde sve. Pokazali ko smo i šta smo, da imamo karakter, da imamo srce koje smo ostavili na terenu. Crvena zvezda nek osvoji titulu sad ako hoće, ako ih nije sramota, naravno. Što bi ih bilo sramota? Zato što je trebalo da bude 0:9. Mislim da smo pokazali svima da smo prava ekipa, sa pravim trenerom, sa pravim rukovodstvom. 4:2 i sreća, sreća velika na strani Crvene zvezde", rekao je Milan Smiljanić nakon 128. derbija. 

Milan Smiljanić o Zvezdi
Izvor: Youtube/Serbon1389

Bilo je to tokom sezone 2006/07 u kojoj smo videli čak četiri prvenstvena okršaja najvećih srpskih klubova. U jesenjem delu sezone bilo je 0:0 na stadionu Partizana, a prvi prolećni okršaj dogodio se na stadionu Zvezde. Upravo to je pomenuta utakmica u kojoj su gosti preko Miloša Mihajlova, Branimira Bajića, Nebojše Marinkovića i Žarka Lazetića stigli do pobede. NeuspehCrvene zvezde delimično su ublažili Segundo Kastilljo i Igor Burzanovića, ali slaba je to bila uteha u tim trencuima... Zvezdi je bilo potrebno nešto više, pa je u drugom delu prvenstva - kada se tabela podelila i počeo plej-of - dva puta savladala Partizan. Na svom terenu golom Milana Purovića, a na gostovanju pogocima Burzanovića i Nenada Milijaša sa bele tačke. Zvezda je na kraju prvenstva imala 17 bodova prednosti u odnosu na Partizan. Ovako se OFK Beograd oglasio o Smiljaniću:

BONUS VIDEO: