PROBLEMI!

MODRIĆA JE TREBALO OTERATI IZ HRVATSKE JOŠ 2018! Haos kod komšija, UDAR na kapitena: "Da je ovo normalna država..."

Autor Milutin Vujičić

U Hrvatskoj ne štede Luku Modrića nakon što je protiv njega podignuta optužnica.

Izvor: Profimedia

Luka Modrić i Dejan Lovren su omiljeni fudbaleri većini stanovnika Hrvatske, međutim naravno da mnogima od njih smeta što imaju i problema sa zakonom, posebno kada je u sve to upleten Dinamo, odnosno Zdravko Mamić. Tako je nakon informacije da je Tužilaštvo u Osijeku podiglo novu optužnicu protiv hrvatskih fudbalera zbog "davanja lažnog iskaza", usledio niz kritika na njihov račun. Posebno na račun kapitena reprezentacije Hrvatske!

Dok se istražuje da li su Modrić i Lovren lažno svedočili tokom suđenja Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pervanu za izvlačenje 118 miliona kuna iz Dinama, hrvatski "Index" piše da je greška što najbolji fudbaler u istoriji hrvatskog fudbala nije zbog toga izbačen iz reprezentacije još kada se prvi put pojavila ova informacija 2018.

"Tvrdio sam u leto 2018., a tvrdim i sada, da je Modrić na Svetskom prvenstvu Hrvatsku vodio do "srebra zlatnog sjaja" ne toliko zbog Hrvatske, nego da spere ljagu sa sebe. Znao je da će kada to učini pred navijačima, koji nakon nekoliko dobrih utakmica na Svetskom prvenstvu zaborave da si držao merdevine u najvećoj pljački u istoriji hrvatskog sporta, posledično biti pošteđen ili blaže gledan na sudu. Tačno tako je i bilo. Iako je Tužilaštvo u optužnici iz marta 2018. za njega tražilo uslovnu kaznu, nakon što je iste godine postao nacionalni junak, na sudu nije prošla ni ta razblažena optužnica", navodi se u tekstu autora Zvonka Alača koji se nije zaustavio samo na ovome.

"Sad se, nakon podizanja ove optužnice, raspravlja treba li da izbacimo Modrića iz reprezentacije. To se radi samo dve nedelje nakon što ga je cela država na kolenima molila da u njoj ostane iako može biti otac nekolicini kolega iz nacionalnog tima. Pa, da je ovo normalna država i da se radi o reprezentaciji normalnog saveza, Modrića je iz nje trebalo izbaciti pre Mundijala 2018. jer se tada na suđenju Mamićima otkrila njegova velika uloga u celom slučaju".

Takođe, dodaje se da u Hrvatskoj "super zvezde" fudbalske reprezentacije ne samo da beže od bilo kakve krivične odgovornosti, nego i od bilo kakve javne kritike ili prozivke. Za to autor optužuje medije, ali i selektora "Poniznog", kako naziva Zlatka Dalića, kome su "bitne samo kockice i pobede".

Podsetimo, Modrić i Lovren su promenili svoja svedočenja u postupku protiv Zdravka i Zorana Mamića. U istrazi su izneli informacije koje su inkriminisale "alfu i omegu Dinama", da bi na glavnoj raspravi došlo do potpunog obrta kada je Modrić tvrdio da se "ne seća šta je pričao".

BONUS VIDEO: