au!

DINAMO ZAGREB HOĆE NAPADAČA OD 7.000.000 EVRA! Dao ŠEST golova u karijeri, a BOMBA je za Ligu šampiona?!

Autor Dušan Ninković

Talentovani fudbaler nije uspeo da se dokaže u seniorskoj konkurenciji i do sada ima šest postignutih golova, ali bi u Dinamo Zagrebu mogao da se vrati na pravi put!

Izvor: Profimedia

Sprema se prava eksplozija u hrvatskom fudbalu, a informacije o transferu prenose dobro obavešteni izvori iz Italije. Navodno, Dinamo iz Zagreba zainteresovan je za Martina Satrijana (22), napadača Intera koji je tokom prethodnih godinu i po dana bio na pozajmicama u Brestu i Empoliju.

Uticajna "Gazeta delo Sport" prenosi da je do slične ideje sada došao i Dinamo iz Zagreba, koji želi u svojim redovima "golgetera" iz Urugvaja. Smatraju u glavnom gradu Hrvatske da bi Satrijano bio idealno pojačanje za napad na Ligu šampiona, a da bi se i Interu isplatilo da ga pusti u Dinamo. On je tokom prethodne sezone u dresu Empolija postigao samo dva gola u Seriji A, a pre toga četiri u Francuskoj, pa bi mu verovatno dobro došlo da se raspuca u nekom slabijem takmičenju poput hrvatskog prvenstva.

Po informacijama iz Italije za mladog napadača zainteresovani su Brest i Parma, ali je Dinamo u prednosti i najbliži je njegovom potpisu. Inter je spreman da ga pusti samo na pozajmicu, a treba uzeti u obzir i da Zagrepčani verovatno ne bi bili spremni odmah da plate sedam miliona za Urugvajca - iako će im kasu dobro napuniti transferi Marcela Brozovića i Joška Gvardiola. Baš na toliko se procenjuje tržišna vrednost fudbalera koji ima još četiri godine ugovora sa italijanskim velikanom i koji tokom tog perioda mora da dokaže kako je igrao za Inter.

Pored utakmica u Hrvatskoj to bi mogao da uradi i u Ligi šampiona, za koju će Dinamo igrati kvalifikacije. Za razliku od srpskog šampiona, Hrvati nemaju direktnog učesnika u grupnoj fazi, pa Zagrepčani moraju da preskoče dva kola kvalifikacija da bi se našli u društvu najboljih. Ukoliko im to uspe, biće smešteni u treći šešir kao i Crvena zvezda.