Puklo!

MONDO SAZNAJE: PARTIZAN NEĆE DOVESTI POJAČANJE IZ SARAJEVA! Propali pregovori sa ofanzivcem, Ziljkić ne dolazi u Humsku!

Autor Dušan Ninković

Krilni napadač Almedin Ziljkić ostaće u Sarajevu uprkos ponudi Partizana, saznaje MONDO.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Partizan je "naciljao" pojačanje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali izgleda da od transfera Almedina Ziljkića iz Sarajeva u Beograd neće biti ništa! Crno-beli su poslali zvaničnu ponudu klubu sa Koševa, međutim, ni Ziljkić ni Sarajevo nisu preterano zainteresovani i ona bi trebal vrlo brzo da bude odbijena, saznaju kolege iz banjalučke redakcije MONDA.

Ziljkić je na Koševo stigao protekle zime i odlično se uklopio upisavši pet golova i četiri asistencije na 13 utakmica za Sarajevo, pa je jasno zašto nije zainteresovan za odlazak sa Koševa. U međuvremenu zadužio je i kapitensku traku, a čini se da ni Sarajevo ne želi da ga se odrekne lako. Ponuda Partizana očigledno nije takva da se ne odbija, a Sarajevo je trenutno u prilično dobroj finansijskoj situaciji pa im odlazak jednog od zapaženijih igrača u protekloj polusezoni nije prioritet.

Fudbaler koji se najbolje snalazi na poziciji levog krila, ali može da bude i ofanzivni vezni, ima važeći ugovor sa sarajevskim klubom do leta 2025. godine. Upravo to bi mogla da bude najveća kočnica u pregovorima, pa će Partizan u narednim danima morati da se okrene nekim drugim rešenjima u ofanzivnoj liniji tima.

Podsećamo, Almedin Ziljkić je rođen u Novom Pazaru, a pored kluba iz tog grada igrao je za Vojvodinu i Donji Srem. Celokupnu karijeru proveo je u klubovima iz nekadašnje Jugoslavije - nosio je dres Gorice u Hrvatskoj, Olimpije u Sloveniji i nekoliko klubova u Bosni i Hercegovini. Igrao je za Slobodu iz Tuzle i Zuzla siti, a u Banjaluci je bio jedan od miljenika publike i kapiten Borca. Svojevremeno je upisao i dva nastupa za seniorsku selekciju BiH, čiji je pasoš dobio jer se oženio devojkom "iz ljubavi, a ne zbog papira", kako je rekao jednom prilikom.

BONUS VIDEO: