Fudbal

LALATOVIĆ PREUZEO UKRAJINSKOG VELIKANA - IDE PRAVO NA LINIJU FRONTA: Grad pokraj BAHMUTA će gledati Srbina u Evropi!

Autor Nikola Lalović

Nenad Lalatović ide pravo u Ukrajinu, ovakav izazov zaista nije imao do sada.

Izvor: MN Press/Goggle Maps/Printscreen

Nenad Lalatović ide na prvu liniju fronta! Dok rat besni u Ukrajini, fudbal se i dalje igra u toj zemlji, a Zorija iz Luganska rešila je da na mesto šefa struke postavi srpskog trenera. Lalatović je otišao u Poljsku gde je potpisao ugovor sa timom koji je prošle sezone bio treći u prvenstvu Ukrajine. 

Zorja će girati kvalifikacije za Ligu Evrope i to od plejofa, što znači da je Lalatoviću i njegovoj ekipi garantovano da će igrati u Ligi konferencija. Prošle godine ih je vodio Holanđanin Patrik van Leven, ali je on preuzeo Šahtjor iz Dnjecka. Klub dolazi iz Luganske oblasti i grad Lugansk je tačno između Bahmuta, Marijupolja, Severnodonjecka i Kramatorska, ali od izbijanja rata ne igra tamo. 

Prebacio se u Zaporožje i odatle će Nenad Lalatović voditi svoju ekipu. On je trener od 2011. godine kada je preuzeo Srem, a od tada je u Srbiji vodio Proleter iz Novog Sada,Voždovac Napredak, Crvenu zvezdu, Borac, Vojvodini, Čukarički, Radnički iz Niša i Mladost GAT. U inostranstvu je vodio Borac iz Banjaluke i Al Batin. 

Zorja je jedan od tri ukrajinska kluba koji su osvajali prvenstvo Sovjetskog saveza, a u poslednjih desetak godina su imali solidne rezultate u Evropi i pamte mečeve sa Fejnordom, Mančester junajtedom, Fenerbahčeom, Hertom, Atletik Bilbaom, Espanjolom, Bragom, Lesterom...