OPA!

DUŠKO TOŠIĆ "NAMESTIO" OGNJENA VRANJEŠA? Fudbaleri imaju nedovršena posla, servirana osveta!

Autor Milutin Vujičić

Duško Tošić je doveo direktnu zamenu za Ognjena Vranješa u njegovom klubu Hataju.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Srpski fudbaler Nikola Maksimović posle jednogodišnje pauze vraća se fudbalu i naredne sezone nastupaće za Hatajspor. Prema pisanju turskih medija, glavnu ulogu u ovom poslu odigrao je bivši srpski fudbaler Duško Tošić, danas fudbalski agent, koji je posredovao u odlasku Maksimovića u Tursku, a to nije sve.

Prema saznanjima "Kurira", na taj način je "namestio" i Ognjena Vranješa pošto klub više ne računa na njega, iako ima ugovor sve do leta 2025. godine. Činilo se da će Vranješ napustiti Hatajspor još pre nekoliko nedelja kada se pojavilo interesovanje Partizana, međutim posle negodovanja navijača - odlučeno je da se sve stopira, tako da je Vranješ ostao u Turskoj. Ipak, ubrzo potom je postalo jasno da je izgubio mesto dolaskom ipak renomiranijeg igrača u vidu Nikole Maksimovića. 

Duško Tošić i Ognjen Vranješ od ranije imaju "istoriju" zbog dobro poznatih privatnih razloga, a sada se prešlo i na poslovni nivo.

Tošićeva uloga u transferu je bila posrednička, ubedio je trenera Volkana Demirela, inače nekadašnjeg golmana Fenerbahčea i reprezentacije Turske, da je Maksimović bolje rešenje od Vranješa, a na kraju su čelnici Hatajspora pristali na uslove koji su postavljeni i ugovor je već parafiran.

Podsetimo, Maksimović je tokom karijere igrao za Slobodu iz Užica, Crvenu zvezdu, Đenovu, Napoli, Torino i Spartak Moskvu, dok će sada nastupati u gradu u kome su u februaru ove godine bili jezivi zemljotresi. U njima je veliki broj ljudi izgubio život, uključujući i fudbalera Kristijana Atsua.

BONUS VIDEO: