Pobedi!

VAN DER SAR DOŽIVEO MOŽDANI UDAR, NJEGOVA ŽENA PREŽIVELA ISTO! Edvin brinuo, Ferguson rekao: Nemoj da se vraćaš u klub!

Autor Dušan Ninković

Čuveni holandski golman Edvin van der Sar trenutno se u Splitu oporavlja od moždanog udara.

Izvor: Profimedia/ANP/OLAF KRAAK

Slavni holandski golman Edvin van der Sar nalazi se na intenzivnoj nezi u splitskoj bolnici, nakon što je helikopterom prebačen sa nekog od ostrva u Jadranskom moru. Čuveni Holanđanin doživeo je moždani udar tokom porodičnog letovanja, a čitav svet sada očekuje dobre vesti o oporavku čoveka koji je pre samo nešto više od mesec dana napustio direktorsku funkciju u Ajaksu.

Bivši golman tima iz Amsterdama, ali i Juventusa, Fulama i Mančester sitija nalazi se u stabilnom stanju, a svi se nadaju da će oporavak dobro proći kao što je bio slučaj i pre skoro 14 godina. Tada je Edvin van der Sar, kao golman Mančester junajteda, dobio strašnu vest. Njegova supruga Anemari doživela je moždani udar samo dva dana pred Božić, u trenucima kada se on pripremao za veoma gust raspored engleske Premijer lige.

Klub nije postavljao nikakva pitanja! "Rekao sam Edvinu da ostane tamo i da nema potrebe da dolazi u klub. On je na mestu na kojem treba da bude, pored svoje žene. Nadam se da će se dobro oporaviti", ispričao je svojevremeno Aleks Ferguson, koji je u to vreme bio menadžer slavnog engleskog kluba. 

Na sreću svih, Anemari je uspela u potpunosti da se oporavi od moždanog udara i on nije ostavio nikakve posledice po zdravlje supruge slavnog golmana. Tome je sigurno doprinelo i što je Edvin mogao u potpunosti da se fokusira na pomoć njoj, umesto da u teškim trenucima za familiju misli o fudbalu i Mančester junajtedu.

Edvin van der Sar je od 2005. do 2011. godine branio mrežu Mančester junajteda, a Ferguson je rekao da je samo Piter Šmajhel njegova konkurencija kada se priča o najboljem golmanu u klupskoj istoriji. Tokom šestogodišnjeg mandat u engleskom velikanu osvojio je četiri titule u Premijer ligi, dva Liga kupa, tri Komjuniti šilda, Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo za klubove. Sa ekipama Juventusa i Fulama osvajao je Intertoto kup, dok je kao član Ajaksa prigrabio 14 trofeja.

Četiri puta je bio šampion Holandije, po tri puta osvajao Kup Holandije i Superkup, a bilo je i međunarodnih trofeja, Osvojio je Ligu šampiona, Kup UEFA, Superkup Evrope i Interkontinentalni kup.

BONUS VIDEO: