Provera

BAHAROVA ZVEZDA GAZI RIVALE I MISLI O LIGI ŠAMPIONA: Krila napunila mrežu Nefčija do vrha, presing je ključna reč!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda je na sjajan način nastavila pripreme i savladala je Nefči iz Bakua sa 4;0.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su rutinski savladali Nefči iz Bakua 4:0 (3:0) u drugom meču priprema, a pogotke za tim Baraha Bahara postizali su Mirko Ivanić, Stefan Mitrović, Usman Bukari i Jovan Šjivić. Nefči je tek u 65. minutu utakmice uspeo da dođe do prvog šuta u okvir gola rivala, a utisak koji je bio odličan malo je pokvarila povreda golmana Nefčija na minut do kraja susreta. 

Crveno-beli su kao i u pobedi nad Zenitom uspevali da drže visok presing ceo meč i rival se mučio da prebaci loptu na polovinu rivala. Na startu su Ivanić u devetom i Stefan Mitrović u 17. minutu pokazali u kom smeru ide utakmica, a pred poluvreme je i Usman Bukari uspeo da se upiše. 

U drugom poluvremenu je bilo mnogo izmena, a mladići koji su dobili šansu su je iskoristili. Na kraju je Jovan Šljivič u akciji u kojoj je učestovao i Jovan Mijatović uspeo da postavi konačnih 4:0. 

TOK MEČA: 

90. minut: Au, ovo ne valja! Golman Nefčija se povredio u poslednjejm minutu utakmice i to tako što nikoga nije bilo oko njega. Samo je pao na travu i lekarska ekipa je morala da utrči na teren. 

80. minut: GOOOL! Vodi Crvena zvezda 4:0 nakon pogotka mladog Jovana Šljivića kojije na teren ušao u drugom poluvremenu. Proveravao je VAR ovaj pogodak, ali nije bilo ofsajda. 

59. minut: Prva šansa u drugom poluvremenu za crveno-bele, prošao je Mitrović po boku, centraio, a onda se napravila gužva u kaznenom prostoru. Na kraju ništa od gola. 

46. minut: Izmene u sastavu Crvene zvezde. Na golu je iskusni Zoran Popović zamenio Omrija Glazera, u defanzivi je umesto Aleksandra Dragovića ušao Uroš Spajić, dok je u napadu Osmana Bukarija zamenio Jovan Mijatović. 

45. minut: GOOOL! Usman Bukari se vratio na teren posle povrede i dao je gol! Postigao je gol nakon asistencije Mitrovića, njegove druge na ovom turniru.

40. minut: Bukari ušao u 16 metara rivala i pao! Povredio se, ali se nije dao i posle intervencije lekara uspeo je da se vrati na teren. 

37. minut: Prva šansa za rivala Zvezde, "sevnula" je kontra, ali je Omri Glazer istrčao na vreme i izbacio je loptu na vreme. 

32. minut Zvezda opet presingom uzela loptu na sredini, ivanić dobio pas od Bukarija, centrirao na glavu Olajinki, on sa tri metra glavom pogodio Brkića.

17. minut: GOOOL! 2:0 za Crvenu zvezdu! Stefan Mitrović je utrčao sa krilne pozicije u centar kaznenog prostora rivala i poslao ubitačnu loptu iza Brkića! Ništa ovde nije mogao golman Nefčija.

13. minut: Bukari je mogao u kontri da dođe do šanse, ali stigao ga je bek Nefčija i sprečio da uputi šut ka golu Brkića. Ostaje 1:0.

9. minut: GOOOL! Vodi Crvena zvezda 1:0 nakon što je Kraso proigrao Mirka Ivanića nakon uzete lopte na sredini terena. Sjajni vezista se našao oči u oči sa golmanom i poslao ga na pogrešnu stranu, za vođstvo crveno-belih!

1. minut: Počeo je meč, Zvezda je odmah probala da napadne sa krila, ali je sviran ofsajd.