Fudbal

ODBIO SRBIJU, A OBLAČI DRES "ORLOVA"! Jedan od najtalentovanijih bekova sveta stiže u Rim

Autor Milutin Vujičić

Miloš Kerkez bi uskoro trebalo da krene put Rima.

Izvor: Profimedia

Nesuđeni reprezentativac Srbije Miloš Kerkez uskoro bi trebalo da postane novi prvotimac Lacija! Levi bek rođen 2003. godine u Vrbasu dogovorio je, kako je saopštio italijanski novinar Fabricio Romano, lične uslove sa rimskim klubom, dok će se razgovori sa AZ Alkmarom nastaviti u narednim danima.

Kerkez je ponikao u OFK Vrbas, a nastupao je još za Hajduk iz Kule pre nego što još kao dječak preselio u omladinsku školu bečkog Rapida. Nedugo potom preselio se u Mađarsku, za koju je odlučio da nastupa i za koju je već odigrao osam mečeva,

"Mađarska je uvek bila prva! To su hteli moj otac i baka Mađarica, a posle sam i ja, tako da nije postala nikakva sumnja. Veoma mlad sa 14 godina, odlučio sam da, kada dođe taj trenutak u karijeri, budem deo reprezentacije Mađarske. Da ne govorim o tome da me Srbija nikada nije kontaktirala, ali Mađarska jeste kada sam imao 15 godina. Ovde me poštuju, kao i moju porodicu, to nikada neću zaboraviti", govorio je Kerkez u jednom intervjuu za "Nemzetisport".

Član mađarskog Đera postao je 2019. godine, a u ovom klubu se zadržao do početka 2021. godine, kada je stigao do juniorskog tima Milana. U ovoj ekipi odigrao je 26 mečeva preselivši se potom u AZ Alkmar, gde je dobio šansu na 57 utakmica u elitnom rangu holandskog fudbala. Za to vreme uknjižio je pet golova i osam asistencija.

BONUS VIDEO: