Uživo

ZVEZDA JE POSTALA BAHAR EKSPRES - BRZA JE KAO U LIGI ŠAMPIONA: Osvojen prvi TROFEJ, a stranci kao da su oduvek tu!

Crvena zvezda upisala rutinsku pobedu nad Fenerbahčeom (3:1) i osvojila PARI kup.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde su spremni za Ligu šampiona, a kod novog trenera Baraka Bahara ne postoje prijateljske utakmice! U tu rečenicu mogao bi da se sklopi kompletan utisak sa drugog dela priprema koji je odrađen u Sankt Peterburgu, a na čijem je kraju srpski šampion savladao Fenerbahče (3:1) i turskog vicešampiona "odučio" od fudbala!

Impresivnu partiju započeo je Žan Filip Kraso, nastavio Piter Olanjinka, pojavljivali su se na smenu Mirko Ivanić, Marko Stamenić i Osman Bukari... Bio je tu Kings Kangva, pomagao Stefan Mitrović u visokom presingu, a turci su samo gledali kako crveno-beli lete po terenu u prvom delu meča.

Olanjinka i Ivanić su pogodili za prednost koja je bila aktivna na poluvremenu, a Vladimir Lučić je "podebljao" trijumf nakon što je Žoao Pedro pogodio za turski tim. Neizvesnost je trajala samo nekoliko minuta, a tokom većeg dela meča bilo je jasno da će zvezda sa tri pobede osvojiti turnir na koji je pozvana.

Trijumfi nad Zenitom, Nefčijem i Fenerbahčeom - uz impresivne partije Baharovog tima - doneli su Crvenoj zvezdi peha, 50.000 evra i ogroman optimizam u svakom navijaču pred istorijsku sezonu.

20:31

KRAJ - 3:1!

Fudbaleri Crvene zvezde su završili posao na PARI kupu u Sankt Peterburgu i uz tri pobede su osvojili prestižno takmičenje. U poslednjem meču savladali su Fenerbahče, golovima Pitera Olanjinke, Mirka Ivanića i Vladimira Lučića.

20:19

83. minut - GOL, Lučić!

Izgleda da rezultatske neizvesnosti u finišu susreta neće biti - Vladimir Lučić je pobegao odbrani Fenerbahčea i zatim majstorski pogodio u bliži ugao. Verovatno za pobedu i trofej na turniru u Sankt Peterburgu!

20:18

82. minut - Kombinuje Bahar!

Menja se formacija crveno-belih u finišu susreta. Na terenu su Nemanja Milunović i Lazar Nikolić.

20:15

79. minut - Gol, Žoao Pedro!

Iskusni napadač kojeg smo u Seriji A gledali prethodnih godina sada se upisuje u listu strelaca pogotkom glavom sa šest ili sedam metara udaljenosti. Bio je Brazilac sa italijanskim pasošem najviši u skoku i nije mu bilo preteško da postigne gol.

20:12

77. minut - Promene i na sredini!

Umesto Stamenića i Kangve na terenu su Edmund Ado i Gelor Kanga.

20:06

Nove izmene Zvezde!

Na terenu su Jovan Šljivić i Vladimir Lučić, a iz igre su izašli Mitrović i Ivanić.

19:58

Četiri izmene u Zvezdi!

Na terenu su sada Uroš Spajić, Milan Rodić, Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović, a meč je završen za Erakovića, Bukarija, Krasoa i Olanjinku.

19:54

58. minut - Džeko!

Prvi put se napadač iz BiH našao u prilici, ali... Njegov udarac sa dvadesetak metara bio je lak plen za Zorana Popovića. Kako sada stvari stoje, Edin i Miči Bačuaji će ovaj susret pokušati što pre da zaborave.

19:46

50. minut - Zagrevanje!

Čini se da je trener Barak Bahar "ispraznio" klupu za rezerve i sve igrače koji nisu počeli meč poslao da se pripreme za ulazak. Videćemo da li planira da promeni čitavu ekipu odjednom ili će to ići postepeno.

19:41

46. minut - Nastavljamo!

Čini se da Barak Bahar nije pravio promene na poluvremenu, što je i logično jer je njegov tim fantastično izgledao na terenu.

19:23

POLUVREME - 2:0!

Golovima Pitera Olanjinke i Mirka Ivanića srpski šampion ima ubedljivu prednost u Sankt Peterburgu. Crvena zvezda vodi protiv Fenerbahčea i sigurno korača ka trofeju na prijateljskom turniru.

19:20

45. minut - Popović!

Kakva odbrana rezervnog čuvara mreže Crvene zvezde! Dobio je Zoran Popović priliku da danas odmeni Omrija Glazera, a intervencije poput ove, kada je sa linije izbacio loptu, mogle bi da mu donesu i neke minute u takmičarskim mečevima. Posebno u domaćem prvenstvu.

19:14

39. minut - GOL, Ivanić!

Sasvim zasluženo, Crvena zvezda duplira prednost! nakon još jedne ukradene lopte u opasnoj zoni započeo je napad Zvezde, a Mirko Ivanić je imao posao da samo nekoliko metara plasira loptu u prazan gol. Ovog puta asistirao je Olanjinka.

19:11

36. minut - Kraso!

Imao je napadač iz Obale Slonovače priliku da se nagradi za fantastičnu partiju u dosadašnjem toku meča, ali je njegov šut sa ivice kaznenog prostora odbranio golman Fenerbahčea. Žan Filip Kraso je sigurno najbolji igrač na terenu danas.

19:05

30. minut - Kako igra Zvezda...

Crveno-beli u ovim trenucima potpuno razbijaju ekipu Fenerbahčea, koja još nije stvorila pravu priliku na prijateljskom susretu u Sankt Peterburgu. Kreativni Kraso, ubojiti Olanjinka, brzonogi Bukari, pa "pomoć" u vidu Stamenića, Ivanića, Mitrovića i Kangve... Sve pršti zbog Zvezdinog fudbala!

18:50

15. minut - Zvezda opasnija!

Iako je u ranoj fazi meča stigla do prednosti, Zvezda nije prestala da napada. Svaka akcija je opasna, a crveno-beli prete na različite načine.

18:36

1. minut - GOL, Olajinka!

Samo 20 sekundi potrebno je Crvenoj zvezdi da dođe do prednosti, nakon akcije Krasoa do gola stiže Olajinka!

18:35

1. minut - Počeo je meč!

Nakon himni Turske i Srbije, počeo je meč u Sankt Peterburgu!

18:25

Drugi meč turnira!

Usledio je lakši posao protiv predstavnika Azerbejdžana, a Crvena zvezda je pobedila i Nefči.

18:15

Prvi meč u Rusiji!

Crvena zvezda je u prvom kolu turnira savladala domaćina, Zenit iz Sankt Peterburga. Prisetite se tog okršaja.

18:05

Rezervisti Zvezde!

Barak Bahar će imati sjajan izbor igrača na klupi. Svoju šansu čekaju: Vasiljević, Nedeljković, Nikolić, Vigo, Spajić, Leković, Milunović, Rodić, Ado, Kanga, Šljivić, Mituljikić, Lučić, Mijatović.

17:55

Utakmica bila pod znakom pitanja?!

Edin Džeko je nedavno pojačao Fenerbahče, njegova supruga Amra zapalila je navijače i ceo Istanbul, a plan priprema doveden je u pitanje. Tada se pominjalo da Edin Džeko ne želi da putuje u Rusiju i odigrava prijateljske mečeve na tlu zemlje koja već godinu i po dana vodi rat u Ukrajini.

Ipak, turski klub je stigao u Sankt Peterburg, već odigrao jedan meč i najavio Edina Džeka u startnoj psotavi za drugi. Rekorder Bosne i Hercegovine po broju golova u dresu reprezentacije predvodiće napad protiv Crvene zvezde.

17:40

Pravila turnira!

Na ovogdišnjem PARI kupu u Sankt Peterburgu "ne postoji" nerešen rezultat. Pobednik dobija tri boda, poraženi ne dobija bodove, a ukoliko nakon 90 minuta fudbala bude nerešeno šutiraju se penali. Takav slučaj imali smo na meču Zenita i Fenerbahčea, kada je ruski tim bio precizniji sa bele tačke.

U slučaju pobede na penale pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Zbog meča koji su odigrali Zenit i Fenerbahče, Crvena zvezda danas pobedom ili remijem - bez obzira na ishod penala - može da osvoji trofej! Crveno-beli već imaju šest bodova, što ne mogu da stignu ni Zenit (5, iz tri meča) ni Nefči (bez bodova). Neće moći ni predstavnik Turske, jer bi i uz pobedu na penale mogao turnir da završi tek sa šest osvojenih bodova, što će biti nedovoljno da ugrozi tim Baraka Bahara.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
17:30

SASTAVI!

Crvena zvezda: Popović - Eraković, Mijailović, Dragović - Bukari, Kangva, Stamenić, Mitrović - Ivanić, Olajinka - Kraso.

Fenerbahče: Baindir - Samjuel, Enrike, Salaj, Peres - Araou, Krespo, Kaveči - Kapačak, Bačuaji, Džeko.

17:15

Dobar dan!

Crvena zvezda će protiv Fenerbahčea (18:30) odigrati treću pripremnu utakmicu u Sankt Peterburgu, na prestižnom PARI kupu koji organizuje Zenit. Nakon pobeda protiv domaćina i Nefčija, crveno-beli imaju priliku da stignu do trofeja i pre nego što turnir bude zvanično završen. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos srpskog šampiona i turskog kluba.

Ukratko

  • Crvena zvezda - Fenerbahče 3:1!
  • Treći meč u Rusiji
  • Zvezda osvojila turnir
učitaj još +