DOLAZI

BIVŠI KAPITEN ZVEZDE NA PROBI U VOJVODINI! Bio reprezentativac Srbije, a sad već SEDAM meseci nema klub

Autor Milutin Vujičić

Marko Petković mora ponovo da se dokazuje nakon što je ostao bez kluba.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Bivši reprezentativac Srbije i kapiten Crvene zvezde Marko Petković nalazi se trenutno na probi u Vojvodini i pokušaće da ubedi trenera Radoslava Bataka da zaslužuje ugovor. Petković je do sada odigrao treću i četvrtu prijateljsku utakmicu "stare dame" na pripremama Vojvodine na Kipru (protiv Slaven Belupa 1:1 i AEK-a iz Larnake 0:0) i ostavio je solidan utisak, međutim konačna odluka još nije doneta.

Problem je što je Petković u prethodnih šest meseci bio bez kluba pošto se nije snašao u Mađarskoj. Otišao je u Honved u zimu 2022. godine, da bi potom bio prebačen u drugi tim, sve do rastanka prošlog januara. Kao slobodan agent pokušava da pronađe novu sredinu, a videćemo da li će to biti na "Karađorđu".

Prethodno je Marko Petković (31) ponikao u OFK Beogradu, potom je stigao u Crvenu zvezdu 2013. godine u transferu vrednom oko 200 hiljada evra i u jednom turobnom dobu za crveno-bele bio je vođa tima. Potom je igrao za Spartak iz Moskve, Tondelu i TSC, a povremeno je dobijao i poziv selektora fudbalska reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića koji je procenio da može da pomogne i zaoštri konkurenciju na desnom beku.

Podsetimo, ovog leta Vojvodina je već dovela Asmira Kajevića, Đorđa Crnomarkovića, Andriju Radulovića i Stefana Vukića, dok su lepo i zaradili odlascima Jovana Miloševića i Mirka Topića. Takođe, Nemanja Nikolić je pojačao Partizan.

BONUS VIDEO: