Fudbal

JEDAN PO JEDAN! VOĐE SRPSKE REPREZENTACIJE ODOŠE U ARABIJU? Posle Sergeja i Mitra, i kapiten se pakuje za Aziju!

Autor Mladen Šolak

Dušan Tadić mogao bi da se takođe preseli u ligu u najvećoj ekspanziji na svetu, van Evrope.

Izvor: MN Press

Kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić (34) mogao bi da ode u saudijski klub Al Halidž, objavio je najbolje obavešteni novinar Fabricio Romano. Vođa "orlova" rastao se u petak sa Ajaksom posle pet godina i ima ponudu da nastavi karijeru u Aziji, u timu koji vodi Portugalac Pedro Emanuel.

Prethodnih dana bilo je nagađano da bi Tadić mogao da ode u Bešiktaš, ali sada se nazire da će otići u Saudijsku Arabiju kao i Sergej Milinković-Savić, koji je već zadužio opremu Al Hilala posle osam godina u Laciju, a i Aleksandar Mitrović želi u Arabiju. Iako je njegov Fulam odbio prvobitnu ponudu Sergejevog kluba, Mitar je po svemu sudeći postigao dogovor sa saudijskom stranom i spreman je da u 29. godini napusti Premijer ligu i ode u Arabiju.

Ako se i Mitrović i Tadić pridruže Milinković-Saviću, to će potpuno usmeriti pažnju selektora Dragana Stojkovića Piksija ka azijskom kontinentu, jer jedan po jedan nosilac igre "orlova" napušta Evropu. Kako sada stvari stoje, deluje sigurno da će Dušan Vlahović ostati na kontinentu jer se čeka da Pari Sen Žermen pošalje Juventusu ponudu za njega, ali kada su u pitanju ostale najveće zvezde nacionalnog tima, čini se da ćemo ih sve uskoro gledati samo u prenosima iz Arabije.

Za to vreme, on će dolaziti u Evropu od početka septembra na preostale utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u grupi u kojoj je naš tim trenutno na drugom mestu sa istim brojem bodova kao i vodeća Mađarska. A posle tih utakmica, napustiće Evropu i otići će u Saudijsku Arabiju, kao i niz drugih fudbalskih zvezda koje su se ovog i prethodnih meseci preselile tamo.

BONUS VIDEO: