BUM!

DINAMO ĆE OVOG LETA ZARADITI 50 MILIONA EVRA! Prodali golmana, ide i štoper, a zbog "bonusa" tek trljaju ruke...

Autor Milutin Vujičić

Dinamo Zagreb će ovog leta ponovo zaraditi veliki novac.

Izvor: Profimedia

Odmah nakon što je Dinamo osvojio Superkup Hrvatske, pojavila se informacija da će ostati bez golmana i najboljeg igrača ekipe Dominika Livakovića. Startni čuvar mreže reprezentacije Hrvatske karijeru će nastaviti u Fenerbahčeu nakon što je konačno na "Maksimir" stigla ponuda koja je zadovoljila sve strane, pa će ubuduće biti saigrač Dušana Tadića, koji se takođe seli u redove kluba iz Istanbula.

Kako javlja italijanski fudbalski insajder Fabricio Romano, Dinamo je prihvatio ponudu tešku devet miliona evra, što je više nego što je prethodno nudio Viljareal. Dugo je "žuta podmornica" obigravala oko Livakovića, ali su se nadali da će ga dobiti na popustu, a u Zagrebu jednostavno nisu hteli da idu ispod ove cene.

Livaković je inače od 2015. godine u Dinamu nakon što je stigao iz Zagreba za 650 hijada evra. Prvo je godinu dana proveo na pozajmici u manjem klubu, a potom se "zakucao" među stative Dinama i do sada je odigrao 283 utakmica na "modre". Na čak 131 susretu sačuvao je mrežu, a ukupno je osvojio šest titula u Hrvatskoj, dva Kupa i triput Superkupa. Takođe, sa reprezentacijom Hrvatske ima srebro i bronzu sa Svetskog prvenstva.

Ovog leta Dinamo bi mogao da ostane bez Josipa Šutala, za kog Ajaks nudi 20 miliona evra, dok bi još 20 miliona evra mogli da zarade ukoliko Joško Gvardiol pređe u redove Mančester sitija za sumu koja se spominje, a to je oko 100 miliona.

BONUS VIDEO: