ZVANIČNO

NE ZNA SE DA LI JE VIŠE POGREŠILA SRBIJA ILI MILAN: Odbio "orlove", otišao sa San Sira za milion, a sad prodat za 20!

Autor Milutin Vujičić

Miloš Kerkez je potpisao ugovor sa Bornmutom i biće jedno od najvećih pojačanja ovog engleskog prvoligaša.

Izvor: Profimedia

Iako se činilo da će mađarski reprezentativac Miloš Kerkez (19) postati novi član Lacija, čim se javio klub iz Premijer lige - više nije imao dilemu gde želi da ide. Kerkez je zvanično postao novi član Bornmuta u transferu vrednom oko 20 miliona evra, prenose engleski mediji.

AZ Alkmar je tako zaradio dvadeset puta veću svotu novca nego što je uložio u Kerkeza pre godinu i po dana. Iz nepoznatog razloga u Milanu nisu bili zadovoljni Kerkezom i prodali su ga samo za milion evra u januaru 2022. godine, da bi sjajni levi bek potpuno eksplodirao u Holandiji i postao jedan od najvažnijih igrača AZ-a. Odigrao je 57 utakmica i zabeležio pet golova i osam asistencija, pa je bilo vreme za novi korak u karijeri.

"Oduševljeni smo što možemo da objavimo Milošev dolazak. On je talentovan igrač sa velikim potencijalom. Pratio ga je veliki broj klubova širom Evrope, ali sa radošću možemo da kažemo da je došao kod nas kada je čuo naše planove i ambicije za naredni period", rekao je direktor Nil Blejk koji je promovisao novog levog beka.

Podsećamo, Miloš je rođen u Vrbasu, a nakon početnih fudbalskih koraka u rodnom gradu igrao je samo za inostrane klubove. Svojevremeno je bio član mlađih kategorija Rapida iz Beča, zatim je nastupao u Mađarskoj za Đer, a kratko i za slavni Milan gde je igrao za mladi tim (platili su ga oko 200 hiljada evra u tinejdžerskim danima). Usledio je odlazak u Az Alkmar, gde se potpuno profilisao kao jedan od najtalentovanijih u Evropi. Takođe, odbio je i reprezentaciju Srbije i nastupa za Mađarsku.

BONUS VIDEO: