Fudbal

POZNATI BRAZILAC DOLAZI NA "MARAKANU" Iz Liverpula, preko Juventusa, da li će stići na Crvenu zvezdu?

Autor Mladen Šolak

Iskusni brazilski fudbaler sledeće nedelje u Beogradu?

Izvor: Profimedia

Poznati Brazilac Artur Melo (26) potpisaće za Fiorentinu do kraja nedelje i verovatno će biti deo tima koji će sledeće srede igrati prijateljsku utakmicu protiv Crvene zvezde na "Marakani". Bivši igrač Barselone i Liverpula proći će lekarske preglede u petak, objavio je poznati italijanski novinar Fabricio Romano. Melov trenutni klub, Juventus, poslaće ga u "Violu" na pozajmicu koja će biti plaćena izmeeđu tri i četiri miliona evra, uz klauzulu da Fiorentina na kraju sledeće sezone može da ga kupi za 20 miliona evra.

Melo je reprezentativac Brazila (22 nastupa) i igra na poziciji centralnog veziste. Barsa ga je 2018. godine dovela iz Gremija, posle dve godine je otišao u Juventus, a prošlu sezonu proveo je u Liverpulu. Ipak, njegova epizoda na Enfildu nije bila uspešna jer je imao problem sa kondicijom nakon što je u Juventusu bio primoran da trenira sam. Pod vođstvom Jirgena Klopa ni u jednom trenutku nije uspeo da se izbori za mesto u timu, pa je nastupio samo 13 minuta, u Ligi šampiona protiv Napolija.

Izvor: Profimedia/Cesare Purini / Insidefoto/Sipa

Utakmica protiv Fiorentine biće "generalna proba" Crvenoj zvezdi za početak sezone narednog vikenda, a verovatno će zvezdašima glavna zvezda među gostima biti Luka Jović, bivši napadač crveno-belih. Zajedno sa Violom on je prošle sezone nastupio u finalu Konferencijske lige, a u Beograd će stići i reprezentativci Srbije Nikola Milenković, nekadašnji igrač Partizana, kao i Aleksa Terzić, koji je takođe kao i Jović ponikao u Zvezdi. Dolaskom Artura Mela, Fiorentina će sigurno dobiti novog lidera, koji je svojevremeno obećavao mnogo, ali nije uspeo da realizuje svoj talenat tokom teških sezona u Italiji i u Engleskoj. Sada je novom početku.