Fudbal

SRBIN UTIŠAO SARAJEVO I POSTAO HEROJ: U Pazaru mu pretili VAĐENJEM OČIJU, a sada je utišao Koševo!

Autor Mladen Šolak

Bivši golman Partizana Filip Kljajić heroj pobede Torpeda u evropskom dvomeču protiv Sarajeva.

Izvor: MN Press

Bivši golman Partizana Filip Kljajić odbranio je dva penala i postao heroj pobede gruzijskog Torpeda protiv Sarajeva na Koševu, u kvalifikacionom meču za Konferencijsku ligu. Nakon što je prvi meč završen remijem 2:2, u četvrtak je u Sarajevu bilo 1:1 i to nakon što je Gruzijac Merab Gigauri dao gol za produžetke u 91. minutu. Meč je posle dodatnih pola sata završen penalima, u kojima je Kljajić odbranio udarac Ivana Ikića tako što se bacio u svoju desnu stranu, a potom je u četvrtoj seriji zaustavio i šut Amara Beganovića. Iako se bacio u levu stranu, ruka mu je ostala dovoljno blizu sredine gola da odbije loptu i da spreči fudbalera Sarajeva da pogodi. 

Torpedo će u sledećem, drugom kolu kvalifikacija igrati protiv kazahstanskog Aktobea. Kljajić nosi ogromne zasluge za to i postao je heroj kluba nakon što je iz srpskog fudbala otišao na izuzetno ružan način - tako što su ga navijači Novog Pazara doslovno oterali pretnjama da će mu "vaditi oči". "Hvatali su me za glavu, zavrtali uši i pretili da će mi lomiti ruke i vaditi oči. Ne znam ništa konkretno, ali znam da se zasad sigurno neću vraćati u klub", govorio je Kljajić o užasu koji je doživeo u Pazaru.

On je bio đak Crvene zvezde, potom golman Partizana čak šest godina, a prošle sezone bio je i kapiten Novog Pazara, u velikom delu prvenstva najvećim hitom Superlige. Sada je treći put otišao u inostranstvo nakon epizoda u grčkom Platanijasu i japanskoj Omiji i odlično mu je krenulo.