Fudbal

NA BUNDESLIGU ZA DŽABE! Ostalima karte koštaju BASNOSLOVNO, a ovaj klub pušta navijače besplatno na mečeve!

Autor Nikola Lalović

Fortuna iz Dizeldorfa bi ovim potezom mogla da povuče mnoge klubove da se odluče na nešto slično.

Izvor: Profimedia

Fortuna iz Dizeldorfa sprema fudbalsku revoluciju, a njihov projekat "Fortuna za sve" startovaće sa početkom naredne sezone. Ovaj nemački drugoligaš će na tri meča naredne sezone pustiti navijače da na stadion uđu bez karte!

Ovaj klub je u aprilu objavio da kreću u revolucionarni projekat prema kome planiraju da više uopšte ne naplaćuju karte za svoje utakmice. Početak toga će biti meč sa nekadašnjim prvakom Nemačke Kajzerslauternom 21. oktobra, a zatim će i na mečevima sa Sent Paulijem i Ajntrahtom iz Braunšvajga ulaz na tribine biti slobodan.

Kako navode iz kluba trudili su se da baziraju odluke o tome na kojim mečevima neće naplaćivati karte na tri kriterijuma. Prvi je atraktivnost mečeva, drugi je da mečevi budu protiv protivnika koji garantuju dobru atmosferu i treći je da između mečeva bude dovoljno vremena kako bi se skupile povratne informacije o tome koliko je akcija uspešna.

Fortuna je prošle sezone čak 15 odsto svog budžeta dobila od prodaje karata, a ideja o utakmicama koje bi bile besplatne došla je od lokalnog sponzora koji je spreman da uloži 45.000.000 evra u narednih pet godina kako bi to omogućio ekipi. Klub iz Dizeldorfa je prošle sezone bio četvrti u drugom rangu nemačkog takmičenja, a poslednja sezona Fortune u Bundesligi bila je 2019/20. Ukoliko se ostvari plan kluba vrlo lako bi navijači u Dizeldorfu mogli u Bundesligi da gledaju Bajern, Borusiju, Bajer, Ajntraht i ostale velikane za džabe!

BONUS VIDEO: