Fudbal

ZVEZDA ULOŽILA 660.000 EVRA, VELIKE PROMENE ZA LIGU ŠAMPIONA: Pogledajte kako sada izgleda "Marakana"!

Autori Mladen Šolak Dušan Ninković

Crvena zvezda predstavila novi izgled terena i promene koje je napravila na stadionu "Rajko Mitić"

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

FK Crvena zvezda potpuno je renovirao glavni teren stadiona "Rajko Mitić" i spremio ga za utakmice grupne faze Lige šampiona. U razgovoru sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i njegovim saradnicima novinarima je rečeno da je trava 95 odsto prirodnog sastava, a pet odsto hibridnog i da je najboljeg kvaliteta. Pogledajte kako izgledaju teren i stadion Zvezde, koji je pretrpeo nekoliko važnih promena:

"Novi teren na stadionu Crvene zvezde koštao je 660.000 evra i radove je izvodila jedna od najpoznatijih firmi u Evropi, koja je pre ovoga radila podloge Real Madridu, PSŽ-u, brojnim timovima Premijer lige. Trava je 5 odsto hibridna i 95 odsto prirodna. Hibrid traje do 15 godina, dok prirodni deo na svakih godinu ili dve dana mora da se menja. Da bi se postigli rezultati, Crvena zvezda je morala da ubaci novi sloj i izdigne teren 30 centimetara. Kompanija koja je izvodila radova morala je kranovima da spusti dve mašine na teren", rekao je operativni direktor Marko Petrović.

Takođe, Crvena zvezda će po prvi put imati dva reda led reklama oko stadiona. Više neće biti reklama koje nisu led, a izvođenje ovih radova u saradnji sa jednom od najuticajnijih evropskih kompanija u toj oblasti koštalo je preko 500 hiljada evra.