Preokret!

SENZACIJA U HRVATSKOJ, HAJDUK POBEDIO U ZAGREBU! Dinamo vodio, pa mu presudili "doktor baluna" i Litvanac iz SAD!

Autor Dušan Ninković

Prvo kolo prvenstva u Hrvatskoj donelu pobedu Hajduka u Zagrebu!

Izvor: Profimedia

Senazcionalan početak HNL videli su navijači Dinama i Hajduka koji su u petak uveče otišli na Maksimir da isprate okršaj dva najveća hrvatska kluba. Nakon čak sedam mečeva bez pobede - a poslednji poraz bio je prošle nedelje u Superkupu, Splićani su uspeli da savladaju Dinamo (2:1) i nakon prvog meča u novoj sezoni oni su lideri prvenstva.

Do senzacionalne pobede u Zagrebu Hajduk je stigao nakon velikog preokreta. Bruno Petković je u 35. minutu pogodio i doneo prednost domaćem timu, ali je reprezentativac Hrvatske kasnije bio i tragičar ovog meča. On u 65. minutu nije iskoristio kazneni udarac - šutirao je užasno i Ivan Lučić nije imao mnogo problema da zaustavi njegov pokušaj sa 11 metara. Taj trenutak kao da je bio inicijalna kapisla za tim iz Splita.

Ekipa Ivana Leka zaigrala je sa mnogo više energije, a kako je meč odmicao činilo se i da su spremniji od Dinama. To je na naplatu stiglu u finišu susreta! Prvo je Marko Livaja "prevario" Dominika Livakovića, zagradio ga na petercu i pogodio praznu mrežu, a zatim je taletnovani Litvanac iz Amerike Rokas Pukštas pogodio u samoj završnici meča. Mladi vezni igrač bio je najviši u skoku nakon što je novajlija Ođiđa-Ofoe ubacio loptu pred gol, a Livaković ni ovog puta nije imao rešenje!

BONUS VIDEO: