Borba!

"NE MOŽE NIKO DA PUCA NA JUG!" Vratio se u Partizan, pa obećao Grobarima - drugačije bih ja!

Autor Dušan Ninković

Novi napadač Partizana Nemanja Nikolić zna šta neće moći da se radi na mečevima crno-belih.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana privode kraju pripreme za novu sezonu, a napadač Nemanja "Taki" Nikolić mogao bi da bude jedan od glavnih aduta Igora Duljaja. Iskusni napadač, povratnik u Humsku, govorio je za klupski podkast o svojim očekivanjima u novoj sezoni, ali i o tome kakvi fudbaleri treba da nose dres Partizana!

Tom prilikom se Nikolić, veliki navijač Partizana, prisetio poteza Aleksa Viga iz prethodne sezone i navijačima otkrio da se takve situacije neće dešavati dok je on u klubu! Pred "Grobarima" i pred jugom neće slaviti protivnički napadači.

"Ne mogu nikome ništa da obećavam, ali želim da kažem da sam došao da ostvarim cilj koji imam još iz detinjstva, da obradujem naše navijače kojima je sigurno stalo posle 6, 7 godina da dođemo do trofeja. To je legitimno pravo svakog od nas, sad da li će to biti za godinu, dve, ja se nadam da ću taj san dosanjati", započeo je Nemanja Nikolić.

Napadač koji je nedavno stigao u Partizan iz novosadske Vojvodine pričao je i o tome kakvi su igrači potrebni timu iz Humske. Po njegovom mišljenju, svi fudbaleri moraju da osećaju klub i da se na terenu moraju boriti i protiv nekih situacija koje su se dogodile u prethodnoj sezoni.

"U Partizanu, što se mene tiče, mogu da igraju samo pravi grobari! To je moj stav i smatram da je ispravan. Mora doći onaj koji oseća grb, koji oseća atmosferu, da bude spreman i kada su navijači nezadovoljni, jer navijači nisu bez razloga nezadovoljni, oni žele da izvuku maksimum iz svih nas. To je osnov, tu smo mi stariji ali i mlađi koji su šampioni Srbije u kadetskoj i omladinskoj selekciji što je fenomenalan uspeh", ispričao je napadač i zatim se osvrnuo na detalj iz prethodne sezone: "Neprihvatljivo je da neko 'puca' po jugu, evo sad sam se naježio, po cenu kartona, po cenu toga da ćeš zaustaviti meč. Ne želim da vređam ili loše govorim o tom igraču, njega su ponele emocije, možda mu je neko rekao da tako treba. Ali da sam ja bio akter tog meča definitivno bih drugačije postupio."

Iz priče povratnika u Humsku jasno je da se prisećao detalja sa "večitog" derbija na stadionu Crvene zvezde, kada je argentinski desni bek Aleks Vigo nakon postignutog gola "gađao" ka južnoj tribini. Taj njegov potez izazvao je mnogo kritika, a nekoliko fudbalera Crvene zvezde pokušalo je da uputi izvinjenje ka navijačima zbog ovakvog gest mladog defanzivca. Pogledajte celu epizodu:

Partizanov podkast - Nemanja Nikolić
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

BONUS VIDEO: