Oštro!

"ALO, LJUDI, VI STE NAMEŠTALI UTAKMICE!" Kolubara ne odustaje, stigla reakcija iz FSS!

Autor Dušan Ninković

U ponedeljak ćemo saznati po kom modelu se igra Superliga, a čini se da Fudbalski savez Srbije i fudbalski klub Kolubara vode mali rat pre toga.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Srpski fudbal i dalje ima veliki problem, ne zna se koliko timova će učestvovati u Superligi! Kolubara je odlukom međunarodnog suda za sportsku arbitražu vraćena u elitni rang i neće odustati od igranja protiv najboljih timova u zemlji, a o kompletnom slučaju koji je glavna tema oglasio se i potpredsednik FSS Branislav Nedimović.

Gostujući u jutarnjem programu televizije "Prva", Nedimović je govorio o ishodu sudskog procesa koji se vodio prethodnih nedelja, ali i o dokazanim tvrdnjama da je Kolubara igrala nameštene mečeve u prethodnom prvenstvu! Zbog toga su kažnjeni

"CAS je međunardno sportski sud u Lozani, po žalbi Kolubare zbog nameštanja FSS je kaznio Kolubari. Potvrdio je da je bilo nameštanja, potvrdio proceduru FSS, doduše umanjio kaznu sa devet na šest bodova i na bazi toga mi imamo situaciju da je na bazi toga mi imamo tim koji je namešta utakmice, mi smo svega toga svesni. Od toga ne može niko da pobegne. Mi smo ih kaznili nešto strožije, ali će sutra FSS i zajednica prvoligaša doneti odluku o tome kako će izgledati Superliga, kako Prva liga, poštovaćamo odluke CAS, ono što je definitivno, za to mora neko da odogovara, 'nama je smanjio neko sa devet na šest i sada smo pobedili',... Alo, ljudi, vi ste nameštali utakmice. Vi ste počinili nešto zbog čega vas i organi u Srbiji ne mogu reći jure, ali bave se time", rekao je Nedimović tokom gostovanja. 

Jedan od najbližih saradnika Dragana Džajića u novom rukovodstvu Fudbalskog saveza istakao je da su pokrenuti postupci kako bi se utvrdilo ko je iz redova Kolubare nameštao utakmice. "Što se tiče sporta i fudbala mi smo to dokazali, FSS niti je tužilaštvo niti je policija. To je posao za neke druge organe da utvrde ko je to tačno uradio, mi smo na sportskom planu sve uradili, dve smo dostavili, dostavićemo odluku CAS, to je najteži deo posla, to je Sizifov posao, ali uspeli smo, imao sam bojazan. Pa nema milion ljudi, svako će dobiti kaznu kakvu treba da ima. Nekoliko postupaka protiv Kolubare je pokrenuto, zajedno sa državom menjamo i sportsku budućnost sa državom i sada možemo da pričamo o tim temama", zaključio je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije.

BONUS VIDEO: