Fudbal

ALEKSA SE NE VRAĆA NA "MARAKANU" Čuveni lovac na talente okuplja Srbe!

Autor Mladen Šolak

Još jedan srpski igrač pojačaće Red Bul, odlukom poznatog stručnjaka koji odlazi u Bajern.

Izvor: Instagram/fcredbullsalzburg

Srpski levi bek Aleksa Terzić (23) novi je igrač Red Bul Salcburga. On se rastao sa Fiorentinom zvanično ove nedelje, tri dana pre gostovanja italijanskog kluba Crvenoj zvezdi, u kojoj je Aleksa ponikao. "A" reprezentativac Srbije napustio je Fiorentinu nakon 51 odigrane utakmice za četiri godine, koliko je proveo u na stadionu Artemio Franki. U Austriji će na leđima nositi broj "tri", potpisao je ugovor do 2028. i postaće saigrač još jednom reprezentativcu Srbije, Strahinji Pavloviću, kao i doskorašnjem napadaču TSC-a, srpskom ofanzivcu Petru Ratkovu.

"Pregovori kluba bili su sjajni i sve je bilo izvrsno. Od tada se osećam sjajno u vezi sa ovim transferom. Pričao sa mnogo sa Strahinjom i govorio mi je samo dobre stvari. Izuzetno mi je drago što je sve završeno tako brzo. Ovo je poseban trenutak za mene. Odlučio sam da pređem u Red Bul Salcburg, jer je poznato kakve mogućnosti mladi igrači imaju ovde. Hoće sve to da iskoristim da se razvijam i da nastavim da se poboljšavam", rekao je Terzić na predstavljanju u Red Bulu.
Salcburg je šampion Austrije u poslednjih 10 godina, a od 2007. samo se tri puta dogodilo da neko drugi osvoji tamošnju Bundesligu. I ove jeseni igraće u grupnoj fazi Lige šampiona i neće moći da bude Zvezdin rival, jer su oba tima u istom, trećem "šeširu" na žrebu.

Izvor: Profimedia

Zanimljivo je da je Terzića predstavio Kristof Frojnd, odlazeći sportski direktor Salcburga, koji će od 1. septembra postati sportski direktor Bajerna umesto Hasana Salihamidžića. Frojnd je dao ogroman doprinos da Salcburg postane prepoznatljiv po pronalasku talenata koji su danas svetske fudbalske zvezde, poput Erlinga Holanda (Mančester siti), Dominika Soboslaja (Liverpul), Karima Adejemija (Dortmund), Sadio Manea (Bajern)... Evo šta je on rekao o Aleksi:

"Terzić je bek velikog potencijala. Veoma je brzo i veoma je snažan u duelima. Zaista odgovara našem stilu, načinom na koji igra fudbal i svojim mentalitetom. Ne može da dočeka da počne kod nas. Siguran sam da će uskoro naći svoje mesto u našoj filozofiji i da će nam veoma brzo pomoći", rekao je Frojnd.