SREĆNO!

TSC ČEKA PAKLENI ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA! Samo četiri tima na spisku, ne zna se ko je jači

Autor Milutin Vujičić

TSC iz Bačke Topole čeka žreb za Ligu šampiona danas od 12 časova u Nionu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je kao šampion siguran učesnik grupne faze Lige šampiona, a i dalje postoji opcija da Srbija predstojeće sezone ima dva kluba u eliti. TSC će na današnjem žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona saznati ime svog prvog protivnika i ko god da im "padne" - to neće biti nimalo lak zadatak.

Kao drugoplasirani iz Superlige prošle sezone, TSC je smešten na "stazu ligaša" i zbog najslabijeg koeficijenta je među grupom nepovlašćenih. To znači da može da dobije samo nekog od sledeća četiri tima koji ulivaju strah u kosti: Rendžers (Škotska), Braga (Portugal), PSV Ajndhoven (Holandija), Olimpik Marsej (Francuska). Osim našeg TSC-a, u grupi nepovlašćenih su tu još Šturm Grac, Dnjepar/Panatinaikos, Servet/Genk.

Takođe, održava se i žreb na "stazi šampiona" gde su timovi podeljeni u dve grupe. U prvoj povlašćenoj su Dinamo Zagreb/Astana, Rakov/Karabag i Zrinjski/Slovan, odnosno Šerif/Makabi, Aris/BATE i AEK. U drugoj su povlašćeni Brejdablik/Kopenhagen, Žalgiris/Galatasaraj, Helsinki/Molde, dok su nepovlašćeni Ludogorec/Olimpija, Sparta Prag i Klaskvik/Heken.

Žreb je na programu u podne i pratićemo ga na MONDU, dok će danas i Vojvodina i Partizan saznati svoje protivnike u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

BONUS VIDEO: