SIGNAL!

ATALANTA "NAMIGNULA" ZVEZDI - DOĐITE PO NJEGA! Zbog posla od 28 miliona evra, Late Lat mora da ode...

Autor Milutin Vujičić

Atalanta je sve bliže odluci da se zaista odrekne Emanuela Late Lata i Crvena zvezda je i dalje u prednosti da ga pazari.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda je ovog leta dovela veliki broj fudbalera, međutim i dalje se čeka "trešnjica na torti". Prema najavama odgovornih na stadionu "Rajko Mitić", predviđeno je bilo da to bude napadač Emanuel Late Lat (24), međutim situacija oko njegovog transfera se zakomplikovala da su čak crveno-beli počeli da razmišljaju da odustanu od njega. Ipak, stiže signal da bi transfer ipak mogao da se dogodi i to što pre...

Italijanski novinar Fabricio Romano objavio je da je Atalanta, za koju igra Emanuel Late Lat, dogovorila dolazak novog napadača. U pitanju je El Bilal Ture iz Almerije za koga će platiti 28 miliona evra fiksno, još tri kroz bonuse, a klubu iz Španije sledi i 15 odsto od idućeg transfera Malijca.

Mladi napadač će biti najskuplja kupovina Atalante u istoriji i dolazi zapravo kao direktna zamena za Rasmusa Hejlunda kome se sprema odlazak u Mančester junajted. Istovremeno, očekuje se da klub iz Bergama zadrži ovog leta iskusnog Duvana Zapatu i Luisa Mjurijela, što će reći da će i oni imati prednost u odnosu na Late Lata koji se nadao da će uspeti da se izbori za minutaže u Atalanti, ali to je u ovom trenutku nemoguće.

"Bio je naša želja, ali pre15-20 dana iskomplikovalo se između njegovog agenta i Atalante i to je ćorsokak na koji mi ne možemo da utičemo. Sada se sve namestilo da se mi pitamo da li nam je on uopšte i potreban. Razgovaramo i sa Baharom oko formacija koje ćemo igrati, i već u špicu ima jaka konkurencija, tu su Olanjinka, Kraso, sada i mali Kabić, pa Mijatović", kazao je nedavno generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, dok je tehnički direktor Marko Marin istog dana poručio da u Zvezdi i dalje ne odustaju od fudbalera iz Obale Slonovače.

Inače, prethodne godine Late Lat je igrao za Sent Galen u Švajcarskoj i postigao je 14 golova, a navodno je nakon ponude Zvezde od tri miliona evra, koju je prihvatila Atalanta, odbio da dođe u Srbiju. Drugačiju informaciju dali su čelnici Zvezde koji veruju da bi mogli da ga ubede da pojača tim koji će igrati grupnu fazu Lige šampiona.

BONUS VIDEO: