Fudbal

PARTIZAN PRODAO GOLMANA - ČEKA GA DERBI PROTIV BORJANA: Protiv novog tima branio najbolje u karijeri!

Autor Dušan Ninković

Talentovani Aleksandar Popović (25) biće pojačanje DAC Dunajske Strede pred sezonu u Slovačkoj.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Burno je ovih dana u Humskoj, pojačanja Partizana stižu redovno i već ih je sedam, a crno-beli su tokom leta uspeli i dobro da zarade - od Rikarda Gomeša, Igora Vujačića, Vanje Vlahovića i Slobodana Uroševića "slilo" se u kasnu 3.200.000 evra! Potpuna rekonstrukcija tima Igora Duljaja nastavljena je na golmanskoj poziciji, pošto je nakon dolaska Aleksandra Jovanovića "višak" postao perspektivni Aleksandar Popović!

Dosadašnji čuvar mreže Partizana pojačaće slovački tim DAC iz Dunajske Strede, pa će tako i u narednom prvenstvu braniti u velikom derbiju protiv Milana Borjana, koji je nešto ranije stigao na gol Slovana iz Bratislave. Upravo ta dva kluba su u prethodnom prvenstvu bili najbolji u Slovačkoj - DAC je bio lider pred plej-of, a Slovan im je na kraju ukrao titulu sa dva boda prednosti. Prisetite se Popovićevih dana u Partizanu:

Što se tiče srpskog golmana, on je možda i najbolju partiju na golu crno-belih beležio baš protiv ovog tima iz Slovačke. Tokom leta 2021. godine Popović je nasledio Vladimira Stojkovića na golu baš između dva susreta protiv Dunajske Strede, a u revanšu na gostovanju je sačuvao svoju mrežu i bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu.

U međuvremenu je branio na 92 utakmice za Partizan i na 41 susretu uspeo je da sačuva mrežu netaknutom. Sa crno-belima je osvojio dva Kupa Srbije, a u prethodnoj sezoni je delio minutažu sa Nemanjom Stevanovićem i utisak je da nijedan od njih nije bio u najboljoj formi tokom takmičarske godine koju navijači pokušavaju da zaborave.

Ipak, Popović je bio zanimljiv na tržištu, pa će se uskoro po prvi put u karijeri otisnuti u inostranstvo. Saigrači u slovačkom klubu biće mu nekadašnji ofanzivci Crvene zvezde Željko Gavrić i Nikola Krstović.

BONUS VIDEO: