Ne može!

18 MILIONA EVRA? MALO JE! Tako to radi Dinamo Zagreb!

Autor Dušan Ninković

Ponuda Ajaksa za defanzivca Josipa Šutala nije zadovoljila klupske čelnike Dinama iz Zagreba.

Izvor: Profimedia/AP/Dutch Height

Hrvatski šampion Dinamo ima u planu da tokom leta zaradi preko 50 miliona evra, a važan deo tog plana je i odlazak stadanrdnog štopera Josipa Šutala (23). Reprezentativac Hrvatske jedan je od najcenjenijih igrača u regionu, ali Zagrepčani su odbili ponudu tešku 18.000.000!

Po navodima hrvatskih medija, ponuda od 18 miliona evra plus bonusi koju je poslao Ajaks nije dovoljna da odbrovolji čelnike Dinama. Oni planiraju da Šutalo donese u klupsku kasu 25 miliona evra, a kako mladi defanzivac ima ugovor do 2028. godine jasno je da im se ne žuri sa prodajom do kraja ovog leta.

Pored Ajaksa, za Šutala je prethodnih dana bila zainteresovana i Fiorentina, koja je navodno pripremila 12 miliona evra. Ta ponuda je još manje zanimljiva Dinamu iz Zagreba, a čini se da ni RB Lajpcig ni Čelsi više nisu u opticaju za štopera, iako su prethodnog leta nudili čitavih 20.000.000 evra!

U međuvremenu je Šutalo postao standardan reprezentativac Hrvatske. Prethodne jeseni bio je deo nacionalnog tima na Mundijalu u Kataru, a do sada ima osam mečeva u seniorskoj selekciji. Za Dinamo Iz Zagreba, čiji je član od 14. godine, odigrao je 84 meča, dok je 26 utakmica sakupio na pozajmici u Istri. Sa timom iz Zagreba osvojio je tri titule.

BONUS VIDEO: