OBRT

ZVEZDO, SNALAZI SE, MI GA NE VRAĆAMO! Mrkela i Terzić se nadali, a iz Zenita stiglo glasno "NE"

Autor Milutin Vujičić

Strahinja Eraković se definitivno ne vraća na pozajmicu u Crvenu zvezdu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je prodala Strahinju Erakovića u Zenit za 7 miliona evra i nadala se da će svog mladog fudbalera dobiti nazad na pozajmicu. Takvu mogućnost ostavili su generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski diretkor Mitar Mrkela, međutim u Zenitu to odbacuju i evidentno je da se mladi fudbaler neće vraćati na stadion "Rajko Mitić", makar ne u dogledno vreme da pomogne u grupnoj fazi Lige šampiona.

"On je veoma važan za nas, u mnogim mečevima kontrolišemo loptu, igramo veoma visoko, potrebni su nam defanzivci koji mogu dobro da brane jedan na jedan. Strahinja je samo jedan od njih i dobra je akvizicija. Pozajmica? Uopšte nisam čuo za ovo, samo iz vesti. Prvi put čujem, jer nam je igrač na ovoj poziciji sada veoma bitan", naglasio je trener ruskog tima Sergej Semak.

U međuvremenu, Crvena zvezda je angažovala Miloša Degeneka koji će biti zamena za Erakovića, dok je polako i Milan Rodić prekomandovan na mesto štopera, kao što je to ranije Srđan Mijailović. Takođe, Zvezda ima i mladog Stefana Lekovića od koga se očekuje da bude "novi Eraković", pa će se i njemu postepeno povećavati minutaža ove sezone kako bi mogao da stasa uz iskusnog Aleksandra Dragovića.

Za sada nema najava da će Crvena zvezda angažovati novo pojačanje u zadnjoj liniji, odnosno taj plan se ne menja čak ni nakon ove odbijenice iz Sankt Peterburga kojoj su se nadali na "Marakani".

BONUS VIDEO: