Fudbal

OBUKAO NOVI DRES PARTIZANA, ALI GA NEĆE NOSITI! "Možda ovo nisu najbolja vremena za klub..."

Autor Mladen Šolak

Još jedna promena u Humkoj!

Izvor: MN Press

Mladi golman Partizana Aleksandar Popović (23) napustio je klub u koji je stigao iz rodnog Užica još sa 15 godnia. On je zvanično pojačao slovački klub Dunajska Streda, a od crno-belih se oprostio emotivnom porukom: "U Partizan sam došao sa svojih 15 godina i tada mi se ostvario dečački san da igram za klub koji volim! Na žalost, došlo je vreme za rastanak, ali mislim u pravo vreme - i za mene i za klub - pre nego što se sretnemo ponovo! Ja ću dati sve od sebe da napredujem, steknem nova iskustva i, kada dođe trenutak, da se vratim u Partizan da završim ono što nisam uspeo! Do tada, mojim saigračima želim, pre svega, zdravlje i malo sportske sreće, pa da napadnu titulu u narednoj sezoni!", rekao je on na rastanku.

Visoki čuvar mreže nastupio je prošle sezone na 39 utakmica, a tokom nje je ušao i u javnu "raspravu" sa trenerom Gordanom Petrićem. Tačnije, golman je pred novinarima kritikovao stil igre crno-belih, a šef stručnog štaba je rekao da je to bila "njegova sramota". Posle toga je Petrić otišao, a Popović je nakon nekoliko kola van tima u završnici ipak bio "jedinica" crno-belih.

"Pre svega, želeo bih da se zahvalim svima, a moram početi sa Saletom Tomićem – kondicionim trenerom koji je imao ogroman uticaj na moj razvoj nakon prelaska u prvi tim, a zatim i svakom treneru iz omladinske skole Partizana i Teleoptika, kao i svakom treneru u prvom timu Partizana, na posvećenosti i svim savetima koje su mi dali. I, naravno, svakom treneru golmana počevši od Nemanje Jovšića, sa kojim sam najduže radio. Hvala svim ljudima u Sportskom centru „Partizan – Teleoptik“ koji su se brinuli o meni i mojim saigračima, ljudima koji su održavali terene, portirima, svim ženama koje su sređivale sobe i brinule se da sportski centar bude čist i uredan. Hvala ekonomima – Radetu i Daretu, našim fizioterapeutima i doktorima! Posebno hvala Gagiju koji mi je pomagao da moj život i van sportskog centra bude lakši. I, naravno – Bilji Obradović, Šljuki i Vučini, koji su se trudili da sve naše zahteve maksimalno ispune! Na kraju – hvala svim navijačima Partizana na podršci i na kritikama. Možda ovo nisu najbolja vremena za naš klub, ali oni su bili tu da sve to proživimo zajedno i zbog toga, još jednom, neizmerno HVALA!", poručio je Popović.

Crno-beli su ovog leta doveli novog golmana, povremenog reprezentativca Srbije Aleksandra Jovanovića, što je samo jedna od velikog broja promena u Humskoj.