Fudbal

NOVI ŠPIC STIGAO U PARTIZAN I ODMAH ZAPRETIO ZVEZDI: Znam za derbi, jedva čekam da ga dobijemo!

Autor Nikola Lalović

Mateus Saldanja je uveren da će sa Partizanom nizati uspehe!

Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Partizan je i zvanično predstavio svoje novo pojačanje. Brazilski napadač Mateus Saldanja stigao je iz japanskog Džef Junjateda i potpisao četvogorogodišnji ugovor. Posle komplikacija vezanih za Karabag gde je bio na pozajmici, on je ipak stigao u Beograd i predstavio se navijačima crno-belih. 

"Prvo želeo bih da se zahvalim svima u klubu kao i navijačima. Kao napadača me odlikuju leva noga i snaga, posedujem kvalitet da postignem puno golova i da pomognem timu i saigračima da ostvarimo ciljeve. Atmosfera je sjajna, značajno je da se što bolje upoznamo, tako ćemo napredovati iz dana u dan. Jedva čekam da još bolje upoznam tim i saigrače", rekao je na početku zvaničnog predstavljanja Saldanja. 

Naravno čuo je i za Leonarda, Brazilca koji je verovatno ostavio najdublji trag od svih njegovih sunarodnika u Partizanu. "Znam za njega kao igrača, ne poznajemo se lično, ali želim da ponovim njegove uspehe u Partizanu, da donesem puno golova i srećnih trenutaka navijačima", rekao je on, pa istakao da jedva čeka "večiti derbi": "Upoznat sam sa derbijem, jedva čekam da doživim atmosferu i naravno da pobedimo u derbiju!"

Do sada je u karijeri igrao za Bahiju, Čengdu, Džef Junajted i Netfči, a novi napadač crno-belih je u Beogradu uzeo broj 11. Ima 23 godine, visok je 185 centimetara i nada se da će debitovati već u prvom kolu Superlige protiv TSC-a. 

BONUS VIDEO: 

Rikardo Gomeš odlazak iz Partizana
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd