Fudbal

ŠAĆIRI, NEMAŠ MU*A! Provokator od besa ostao bez reči - samo klimao glavom!

Autor Mladen Šolak

Poznati fudbaler dobro zapamtio golmanu ove reči!

Izvor: @PurelyFootball/Twitter

Golman FK Minesota junajteda, Dejn Sent Kler, pokušao je da pri jedanaestercu isprovocira poznatog švajcarskog fudbalera rođenog na KiM, Đerdana Šaćirija. Dobacivao mu je razne stvari, pa i to da "nema mu*a". Šaćiri je bio vidno uznemiren zbog takvog ponašanja, ali to nije poremetilo njegovu koncentraciju. Prišao je lopti, pogodio, a onda je to "natrljao na nos" Kanađaninu kome nije uspelo da ga izbaci iz ritma


Šačiri (31) igra u Americi od prošle godine, kada je iz liona prešao u Čikago Fajer. Istovremeno, on i dalje nastupa za reprezentaciju Švajcarske, sa kojom je čest rival reprezentaciji Srbije. Ipak, minulog marta on nije došao u Srbiju, u kojoj je rođen, jer je obrazloženo da zbog povrede u Novom Sadu nije nastupio protiv Belorusije. Ta selekcija je mesecima domaćin u "Srpskoj Atini" umesto na domaćem terenu, a sve zbog FIFA sankcija.

Naravno, Šaćiri je postao omražen u Srbiji kada je na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. slavio gol protiv "orlova" pokazujući dvoglavog albanskog orla, simbol iredentističke "Velike Albanije". Posle toga se izvinio državi za koju nastupa, a u reprezentaciji je potom zabranjeno mešanje politike i sporta. Doduše, i na Mundijalu u Kataru bilo je veoma napeto u meču istih timova, s tim da je tada u prvom planu bio Šaćirijev zemljak, Granit Džaka, koji je uvredljivo provocirao srpske fudbalere i psovao ih. A onda je obukao dres sa prezimenom "Jašari", kako se preziva jedan reprezentativac Švajcarske, što su mnogi povezali sa prezimenom vođe terorističke OVK Adema Jašarija, ubijenog u vreme rata na Kosovu, u sukobu sa policijom.