TUGA

TRAGEDIJA - PREMINUO MLADI TRENER (42): Jagodić u šoku: Jutros smo zajedno pili kafu ispred stadiona!

Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji fudbaler Sloge i trener u omladinskim kategorijama dobojskog kluba Vedran Sofić iznenada je preminuo u 42. godini.

Izvor: YouTube/Sport i mladi/Printscreen

Doboj i Sloga su u šoku! Dugogodišnji fudbaler dobojskog kluba i trener juniora Vedran Sofić je preminuo od srčanog udara u 42. godini. Mladi stručnjak je i početkom prošle godine imao infarkt ali tada je spašen zahvaljujući brzoj intervenciji lekara u Duboju, a kasnije i u UKC Banjaluka.

Na žalost je bilo prekasno. Sofić je pre mesec dana imao operaciju tetive na nozi nakon što mu je pukla na utakmici veterana. Uprkos svemu, iako u gipsu, nastavio je sa rukovođenjem Omladinske škole dobojskog premijerligaša sve do kobnog dana.

Sofić je rođen 24. oktobra 1981. godine u Doboju. Prve fudbalske korake napravio je u Slogi u kojoj je proveo ceo igrački vek, a nakon završetka fudbalske karijere nastavio da bude prisutan u ovom klubu i školovao se za trenera.

"Bio je pouzdan saradnik i prijatelj, svakoj reprezentativnoj akciji pristupao je profesionalno i odgovorno, temeljno i sistematski. Zračio je posebnom duhovitošću. Bio je posvećen mladim igračima, njihova velika podrška. Krajam maja vodio je juniore Sloge Meridian u finalu Omladinskog Kupa Republike Srpske u Banjaluci protiv Borca", navodi se u saopštenju FS RS.

"Na žalost, jeste, baš tragedija. Nas dvojica smo jutros zajedno pili kafu ispred stadiona. Strašno, žalosno. Svi u klubu smo zatečeni. Verujte da mi trenutno nije ni do čega", rekao je šef struke Sloge Vlado Jagodić.

Fudbalski klub Sloga Meridian i Fudbalski savez Republike Srpske, ali i fudbal uopšte ostali su bez talentovanog stručnjaka, odličnog čovjeka, prijatelja i saradnika. Datum i mesto sahrane Vedrana Sofića biće naknadno saopšteni, a vrlo verovatno će biti odložen meč Sloge i Sarajeva u Premijer ligi BIH.