POČELO JE!

KLINAC OD 17 POSTIGAO PRVI GOL U SUPERLIGI OVE SEZONE: Kapiten, "traktorista", a hoće ga Gvardiola! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte prvi gol u Superligi koji je postignut ove sezone.

Izvor: Arena sport/screenshot

Dugo smo čekali da počne nova sezona Superlige, a prvi pogodak u takmičarskoj 2023/24 postigao je IMT, debitant u elitnom rangu srpskog fudbala! Novobeograđani su poveli u 15. minutu iz penala koji im je dosuđen na meču protiv Spartaka u Subotici, a zbog VAR provere dugo se čekalo da se vidi da li će na kraju uopšte biti potvrđen prekršaj za najstrožu kaznu.

Siguran egzekutor bio je Miloš Luković, mladić rođen 2005. godine kome je ovo naravno prvenac u Superligi. Sa kapitenskom trakom oko ruke pokazao je da nije slučajno najvredniji igrač "traktorista", pošto je upravo na njegovim leđima izboren plasman u Superligu. Prošle sezone je prvo igrao za mladi tim, a zatim je zaigrao za seniore i bio je najbolji strelac IMT-a u istorijskoj sezoni. U regularnom delu sezone postigao je 10 golova, pa još pet u plej-ofu.

U međuvremenu je navodno skrenuo pažnju i Mančester sitija, kao i još nekoliko inostranih klubova poput Klub Briža, AZ Alkmara i Hamburga, međutim za sada je ostao na Novom Beogradu. Ipak, ako nastavi ovako da igra, pitanje je da li će IMT uspeti da ga zadrži, posebno jer uskoro proslavlja punolestvo i može da ide u inostranstvo.

Pogledajte prvi gol koji je ove sezone postignut u Superligi, kao i radost debitanta u takmičenju:

BONUS VIDEO: