Fudbal

TRENER UVEO SVOJE SINOVE U IGRU - SVU TROJICU! "Nisam ja, već sudbina, to je nama normalno"

Autor Mladen Šolak

Neverovatna scena na utakmici u Nemačkoj.

Izvor: Profimedia/Marius Becker/dpa

Trener Herte, legendarni fudbaler Pal Dardai (47) uveo je u prvoj utakmici Herte ove sezone trojicu svojih sinova u igru. U porazu od Fortune Dizeldorf, on je u startnu postavu uvrstio svog sina, vezistu Martona Dardaija (21), a onda je u drugom delu meča sa klupe uveo sina Pala Dardaija (24) posle samo pola sata igre, dok je u nastavku u igru ušao i Bens Dardai (17), tinejdžer koji takođe nije mogao da promeni situaciju. I ništa od toga nije pomoglo da tim iz Berlina izbegne poraz, jer je Fortuna pobedila 1:0.

Pal Dardai je bio legendarni defanzivni vezista Herte, u kojoj je igrao čak 14 godina, sve do 2011. Potom je dve godine bio selektor Mađarske, nakon čega se 2015. vratio u Hertu i i u osam godina imao tri mandata na klupi. Nije radio ni u jednom drugom timu, a ovaj vikend će zauvek pamtiti njegova porodica.

"Ovo je istorija moje porodice. Moj otac je bio trener mog brata u Mađarskoj. To je nama normalno. Ija sam igrao sa mojim bratom pre nego što sam došao u Nemačku. I sada, kada smo toliko dugo u Herti, svi smo njeni. Nekako je sudbina odredila da bude ovako", rekao je Dardai posle meča. Bens, njegov najmlađi sin, proveo je na terenu 15-ak minuta i uživao je na terenu kao i njegov otac. "Bens je zaista naporno radio za ovo. Zahvalan sam jer je iskoristio priliku" o nasledniku, petom najmlađem debitantu u istoriji Herte.