Fudbal

GOTOVO - INTER DOVEO SRBINA: Daju milione da im bude mozak ekipe!

Autor Nikola Lalović

Reprezentativac Srbije Lazar Samardžić je samo nekoliko dana udaljen od transfera u Inter! Velikan iz Milana ga želi u timu kako bi bio glavna kreativna sila ekipe.

Izvor: Profimedia/Media Publishing Group/Alamy Live News

Sve je gotovo, kako javljaju italijanski mediji Lazar Samardžić je novi igrač Intera! Posle početaka u Nemačkoj u dresu Herte i Lajpciga srpski vezista se probio na najveću scenu kada je 2021. godine došao u Udineze. Sa 19 godina je stigao na sever Italije i u prethodne dve sezone je bio standardan u timu. Prošle sezone je odigrao 39, a pretprošle 24 meča i velikani su se zainteresovali za njega. 

Sada je prema navodima "Skaj sporta" i "Đanluke di Marcija" Inter sa Udinezeom dogovorio posao vredan 15.000.000 evra. Toliko će Udineze dobiti na račun obeštećenja, ali će Inter u Udine poslati i mladog centralnog vezistu Đovanija Fabijana koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Ređini. 

U veznom redu na sredini terena Inter ima Nikola Barelju, Hakana Čalhanoglua, Henrika Mkitarijana, ali i Stefana Sensija na koga ne znamo koliko računaju posle mnogo problema sa povredama. Sa ili bez njega, konkurencija na mestima u veznom redu je neverovatna i Samardžić će sada morati da napravi veliki iskorak ako želi da i u Interu dobija minute. 

Talentovani vezista je rođen u srpskoj porodici u Berlinu, a njegovi roditelju poreklom dolaze iz Živinica. Nakon što je igrao za sve omladinske selekcije Nemačke izabrao je da u seniorskoj konkurenciji nosi dres Srbije i do sada je upisao dva meča za tim Dragana Stojkovića Piksija

BONUS VIDEO: