Šok!

FSS SUSPENDOVAO STADION SUPERLIGAŠKOG TIMA: Na ovom terenu ne može da se igra fudbal!

Autor Dušan Ninković

Veoma važna odluka pred drugo kolo Superlige, u kojem Radnik treba da dočeka Spartak.

Izvor: MN Press

Već na startu nove fudbalske sezone u Superligi Srbije pojavio se veliki problem - Radnik iz Surdulice ne može da bude domaćin na stadionu u svom gradu! Fudbalski savez Srbije doneo je odluku da teren na ovom stadionu ne ispunjava kriterijume elitnog ranga srpskog fudbala, zbog čega bi moglo da bude problema za Radnik.

Kako prenosi "Sportal", FSS je zbog lošeg terena Radniku zabranio da bude domaćin na svom stadionu, a Surduličani sada imaju 24 sata rok da se izjasne. Navodno, ova odluka doneta je nakon što se delegacija Fudbalskog saveza Srbije na licu mesta uverila da je travnata podloga u katastrofalnom stanju i da pred prvi meč u sezoni - drugo kolo protiv Spartaka - na njemu ne može da se igra kvalitetan fudbal!

Radnik će imati priliku da obrazloži šta se desilo sa terenom, ali nije realno očekivati da se njegov kvalitet popravi do drugog kola Superlige. Verovatnije je da se Surduličani prinudno presele na neku drugi stadion. Kao potencijalne opcije trenutno se nameću "Čair" u Nišu ili novi stadion u Leskovcu, koji će tokom evropske avanture biti dom fudbalerima Čukaričkog.

Podsećamo, Radnik iz Surdulice je poslednji meč na svom terenu odigrao u baražu protiv Grafičara, kada je obezbedio opstanak u elitnom rangu. Taj meč bio je na programu 4. juna, a deluje da u prethodna dva meseca Radnik nije pridavao mnogo pažnje terenu na svom stadionu. Inače, na ovom istom mestu se u sezoni 2017/18 igralo finale Kupa Srbije, kada je Partizan stigao do trofeja pobedom nad Lučancima...

BONUS VIDEO: