Fudbal

SRBI, IMAM JEDNU STVAR DA VAM KAŽEM! Sa Pinto: Pamtite šta je ZAISTA bilo sa Zvezdom?

Autori Mladen Šolak Milutin Vujičić

Portugalac se vratio 10 godina unazad i rekao šta ima!

Izvor: Jelena Grlic/© MN press, all rights reserved

Nekadašnji trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto sada je trener Apoela i pobedio je sa svojim timom Vojvodinu u Novom Sadu, u 2. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Portugalčeva ekipa je bez velikih problema izbacila srpskog predstavnika, a Portugalac je posle meča podigao ton na konferenciji za novinare i spomenuo i Zvezdu.

"Kad se došlo do toga da će Sa Pintu igrati protiv Vojvodine rekli ste da ću izgubiti 3:0, a zaboravili ste da kažete da tada kada sam izgubio sa Zvezdom da su igrali igrači od 17, 18 godina. Nemojte to da zaboravite!", povikao je on.

Pinto je podsetio na kraj sezone 2012/13 i meč na "Karađorđu", na kojem je Vojvodina rutinski pobedila crveno-bele golovima Abubakara Oumarua, Envera Alivodića i Branislava Trajkovića. Za Zvezdu su zaista igrali tada tinejdžeri Marko Grujić (17), Vukan Savićević (19), Ognjen Ožegović (19), Mihailo Ristić (16) bio je na klupi... Zanimljivo je da je u tom meču sa klupe Vojvodine ušao Aleksandar Katai, koji je imao samo 23 godine i potom je preko Olimpijakosa stigao u Zvezdu i u njoj postao legenda kluba.

30. kolo Superlige 12/13, Vojvodina - Zvezda 3:0

VOJVODINA: Supić - Vulićević, Trajković, Đurić, Pavlović - Radoja, Poletanović, Kosović, Gaćinović, Alivodić, Oumaru
ZVEZDA: Vesić - Lazić, Jakšić, Maksimović, Vešović - Mijailović, Grujić, Savićević, Asamoa, Ožegović, Mudrinski

Sa Portugalcem na klupi, Zvezda je "vezala" osam pobeda i sa 11 bodova zaostatka prišla Partizanu na dva boda zaostatka, a onda je u utakmici odluke izgubila od Partizana u "večitom" derbiju i šesti put uzastopno pala u borbi za titulu sa najvećim rivalom. Gol odluke postigao je Miloš Jojić, u 89. minutu 144. "večitog" derbija. Utakmicu posle tog poraza Zvezda je izgubila kod kuće od Slobode iz Užica 1:2, a onda je doživela rezultatski potop koji očigledno i dalje boli Sa Pinta - 3:0 na "Karađorđu".

Kada je u pitanju duel Vojvodine i Apoela, Sa Pinto je rekao da je njegov tim, prosto, igrao jednostavnije od srpskog predstavnika. "Bio je težak meč za nas, posebno u prvom poluvremenu po mom mišljenju. Nisu imali šta da izgube, verovali su da mogu da preokrenu rezultat i bili su bolji. Nismo imali agresivnost u duelima, nismo pratili plan i bilo je teško za nas da igramo u tom delu igre. Da smo tako nastavili, izgubili bismo utakmicu. Igrali smo jednostavnije, sačekali smo našu šansu i na kraju dali gol za pobedu. Nismo im dali da prave šanse i mislim da smo na kraju zasluženo pobedili. Po to smo došli ovde i to smo uradili".

APOEL će u 3. kolu kvalifikacija igrati protiv gruzijskog predstavnika, Dila Gori, dok je Vojvodina ponovo završila evropsku sezonu u "sezoni kupanja", 3. avgusta.