POTPISAO

MILIONSKI TRANSFER U SRPSKOM FUDBALU: Obrukali se u Ligi šampiona, pa "odrešili kesu"

Autor Nemanja Stanojčić

Srđan Hrstić karijeru će nastaviti u švedskom Hakenu.

Izvor: MN Press

Srđan Hrstić (20) ide u Švedsku. Spartak je prodao talentovanog napadača Hakenu i prema pisanju "Mozzartsporta" za to će inkasirati ukupno 1,6 miliona evra, ukoliko se svi bonusi ispune. Ovo je ujedno i najveći transfer u istoriji kluba iz Subotice, a on je potpisao ugovor na četiri i po godine.

Švedski klub prodao je Benija Traorea u Šefild Junajted za nešto više od četiri miliona evra i odmah se bacio na potragu za njegovom zamenom. Sportski direktor Martin Erikson rešenje je našao u Srbiji. "On je napadač koji ima i visinu i brzinu. Igrao je već nekoliko sezona u najjaačoj ligi Srbije, dao je i gol za pobedu na startu nove sezone. Dolazi spreman da nam pomogne", poručio je Erikson.

Srđan je dao 15 golova na ukupno 74 utakmice u dresu Spartaka i veruje da je spreman za inostranstvo. "Ovo je korak u pravom smeru za mene i nadam se da ću ispuniti očekivanja koja klub ima za mene. Video sam već da su tu veoma dobri igrači i pratio sma rezultate. Srećan sam što sam došao i uveren sam da možemo da ispunimo svoje ciljeve i da ćemo biti uspešni. Pokazaćemo na terneu šta možemo", rekao je Hrstić za zvanični sajt novo kluba.

Haken je ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Klasvika, tima sa Farskih Ostrva. Još uvek ima šansu za Evropu, pošto će igrati protiv Žalgirisa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

BONUS VIDEO: