ZVANIČNO

POZNATI ŠPANSKI FUDBALER OSUĐEN NA ZATVOR: Klub ga otpustio nakon što je napastvovao devojku

Autor Milutin Vujičić

Selta ne želi nasilnike u svojoj ekipi i otpustila je Santija Minu.

Izvor: Profimedia

Španski fudbaler Santi Mina (27) dobio je otkaz u Selti, zvanično je potvrđeno. Klub iz Viga je na svom sajtu potvrdio da je raskinuo ugovro sa njim pošto je nedavno osuđen zbog sek**alnog napastvovanja. Nekadašnji veliki talenat španskog fudbala je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u saudijskom Al Šababu, dok Selta nije želela da nastavi saradnju sa njim zbog toga što je osuđen.

Žalbeno veće Civilnog krivičnog suda Španije potvrdilo je nedavno presudu koje je Santiju Mini izrekao sud u Almeriji po kojoj je osuđen na četiri godine zatvora. Ostaje mu još jedino mogućnost žalbe Vrhovnom sudu Španije, tako da je to jedini razlog zbog koga neće biti sproveden u zatvor odmah, ali je ostao bez kluba.

"Nakon pažljivog analiziranja različitih dostupnih zakonskih alternativa, kako je klub saopštio 19. jula nakon izjašnjavanja Suda, danas je Selta donela čvrstu odluku da jednostrano raskine ugovor o radu igrača Santi Mine", kaže se u saopštenju kluba iz Viga. Podsetimo, prethodno je Santi Mina igrao još za Valensiju, koja ga je platila 10 miliona evra, da bi ga potom Selta ponovo dovela 2019. bez obeštećenja.

BONUS VIDEO: