Neverovatno!

PROVALNICI UPALI, A OTERALA IH ŽENA FUDBALERA: Francuz igrao utakmicu, a ona odbranila kuću!

Autor Dušan Ninković

Poznati francuski fudbalera Mateo Genduzi bio na utakmici, a njegova izabranica postala heroj.

Izvor: Twitter/ElshaOG/Instagram/rfskmae/printscreen

Jedan od najboljih fudbalera Olimpika iz Marseja, bivši igrač Arsenala i reprezentativac Francuske Mateo Genduzi (24) saznao je na fudbalskom terenu da je njegova kuća opljačkana! Dok se Mateo pripremao za novu sezonu na meču protiv Bajera iz Leverkuzena, provalnici su upali u kuću u kojoj su se u tom trenutku nalazili fudbalerova izabranica Maele i njihovo dete!

Iako su procenili da je fudbalerova kuća lak plen, kriminalci nisu dobro prošli nakon što su kroz prozor spavaće sobe upali u kuću. Maele im je dozvolila da iznesu luksuzan sat Roleks vredan preko 170.000 funti, ali tek nakon što ih je zastrašila i pozvala policiju... Tako su francuski policajci u pravom trenutku dobili informaciju, pa se očekuje da slučaj uskoro bude rešen!

Po informacijama francuskih medija, Maele je čula neobične zvukove koji su dopirali iz spavaće sobe, zbog čega je istog trenutka kontaktirala policiju. Ubrzo nakon toga se i suočila sa provalnicima, svesna da neće moći da ih zaustavi, ali rešena da im oteža odlazak sa mesta zločina i da umanji štetu koju mogu da naprave. Ovako izgleda Maele:

Podsećamo, Mateo Genduzi je svojevremeno bio jedan od najtalentovanijih francuskih fudbalera, a to mu je donelo transfer iz Lorijena u Arsenal. Nakon dve godine u Londonu, pozajmice u Hertu i Olimpik, Mateo se preselio u Marsej tokom leta 2022. godine. On  od tada živi u mestu udaljenom oko 30 kilometara od centra grada.

Ova provala nije jedinstven slučaj u Francuskoj - tokom prethodnih godina su igrači Pari Sen Žermena često bili na meti provalnika koji su uspevali da odnesu vredne predmete iz njihovih porodičnih kuća, uglavnom dok su trajali mečevi njihovih ekipa. Sličnu situaciju imao je prošle sezone defanzivac Sead Kolašinac, kojem  je kuća opljačkana dok je igrao za Olimpik iz Marseja. Pogledajte trenutak u kojem je Genduzi video da mu je dom opljačkan:

BONUS VIDEO: