Večiti derbi

TO NIJE ZDRAVO! Mitrović dao gol Zvezdi i NIKAD nije zaboravio šta je usledilo

Autor Marina Periškić

Aleksandar Mitrović o svom prvom golu na derbiju u dresu Partizana, koji je postigao na 143. večitom derbiju.

Izvor: MN Press

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović u podkastu "Alesto" prisetio se svog prvog gola protiv Crvene zvezde u 143. večitom derbiju. "Počeo je derbi, 9. minut, ja dajem gol. Lopta prolazi kroz noge i od tada kreće sve usporeno. Krene da te radi taj adrenalin, da ti srce lupa, odjednom osećaš da moraš da kreneš da vičeš da bi izbacio taj adrenalin iz sebe. Nakon toga vidim svi skaču, pale se baklje a vama je sve usporeno. Neverovatan osećaj, trčiš a srce ti radi 200 na sat. To nije zdravo" - završio je Mitrović.

Podsetimo, 143. večiti derbi je odigran na stadionu Crvena zvezda u Beogradu 17. novembra 2012. godine u okviru 13. kola Superlige u sezoni 2012/13. Crvena zvezda je pobedila Partizan sa 3:2. Strelci za Zvezdu bili su Filip Kasalica u 14., Luka Milivojević u 49. i Nenad Milijaš u 74. minutu. Sa druge strane strelac za Partizan bio je Aleksandar Mitrović u 9. minutu dok je drugi gol za Partizan bio auto-gol koji je postigao Milan Jovanović u 16. minutu. Utakmicu je sudio Milorad Mažić iz Vrbasa i to je ustao upamćen kao jedan od najzanimljivijih i najuzbudljivijih derbija u poslednjim decenijama. Pogledajte Mitrovićev gol:

Aleksandar Mitrović o golu u derbiju
Izvor: Youtube/ ALESTO

Partizan je pre ove utakmice zauzimao prvo mesto na tabeli sa osvojena 33 boda, dok je Crvena zvezda bila druga, sa 25 boda. Kuriozitet je da je to ostao jedini derbi u kojem je jedan tim vodio na poluvremenu, a drugi ostvario pobedu. Crno-beli su te sezone odbranili titulu i plasirali se u kvalifikacije za Ligu šampiona, a Mitrović je već u leto 2013. napustio Humsku i prešao u Anderleht za pet miliona evra. U crno-belom dresu postigao je 18 golova na 42 odigrane utakmice i u njemu počeo veliku karijeru.

BONUS VIDEO: