Fudbal

PIKSI SE VRATIO "DRUGOJ KUĆI" Oglasio se na Instagramu: Uvek je posebno...

Autor Mladen Šolak

Emotivan trenutak za selektora Srbije

Izvor: Instagram/(draganstojkovicpixy

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi posetio je u subotu utakmicu Nagoje Grampus, kluba u kojem je devedesetih postao igračka legenda i koji je potom kao trener vodio do istorijske titule prvaka Japana. Na stadionu na kojem se u vreme njegovih igračkih dana često moglo čuti "Ale Piksi", Stojković je još jednom srdačno dočekan.

"Uvek je posebno biti nazad sa mojom porodicom Nagoje. Hvala vam!", napisao je selektor Srbije, koji je u Japanu proveo čak 12 godina. Kao fudbaler sedam, od 1994. do 2001, a kao trener pet - od odlaska sa predsedničkog mesta Crvene zvezde 2008, pa do 2013. U tom gradu je proglašen i za najboljeg trenera Japana. Pogledajte slike sa dočeka:

Zanimljivo je to da je Piksi u Nagoji sarađivao kao igrač sa legendarnim trenerom Arsenom Vengerom - i to dve godine. Francuz je posle toga imao ideju da odvede srpskog asa u Englesku, ali je on ipak ostao u Japanu i tamo je završio karijeru. "Sarađivali smo dve godine u Nagoji i ostavio je najveći pečat u mojoj karijeri", rekao je Piksi u intervjuu za MONDO o "profesoru".