Fudbal

DOSUDIO PENAL ZA ZVEZDU, PA GA PONIŠTIO! Pogledajte situaciju sa Marakane - sudija sklonio loptu sa bele tačke!

Autor Mladen Šolak

Arbitar je pokazao na penal, a onda je promenio tu odluku.

Izvor: ArenaSport 1 / printscreen

Na utakmici Crvena zvezda - Napredak, sudija Nikola Đorđević dosudio je penal za domaćina početkom drugog dela meča, ali ga je potom poništio. Nakon što je defanzivac Kruševljana Ognjen Mršić sa leđa faulirao napadača crveno-belih Vladimira Lučića, Đorđević je pokazao na belu tačku, a onda je uz konsultaciju sa kolegama iz VAR sobe promenio odluku i izvukao faul iz šesnaesterca.

Posle kratkog razgovora sa VAR sudijom Jelenom Cvetković i njenim asistentom Jovanom Grujićem, Đorđević je otišao na ivicu kaznenog prostora i ipak dosudio "skraćeni korner" za Zvezdu, a ne penal, iako se napadač domaćih Piter Olajinka spremao da izvedu najstrožu kaznu. Pogledajte tu situaciju.

Zvezda je u tim trenucima već vodila 3:0, a prvi gol postigla je iz penala za manje od dva minuta. Tada je Nemanja Đeković šutnuo u šesnaestercu Stefana Mitrovića i bila je to očigledna situacija, u kojoj VAR soba nije morala da se uključuje, niti je sudija imao bilo kakvu dilemu. Na početku drugog dela meča jeste bila takva situacija i sudija je poništio prvobitnu odluku.