Neverovatno!

ŠOK - NAJBOLJI TIM NA SVETU OSTAO BEZ TROFEJA! Gvardiolin đak pokvario proslavu šampiona!

Autor Dušan Ninković

Mančester siti nije uspeo da stigne do trofeja

Izvor: Profimedia

Sezona u engleskom fudbalu počela je na najluđi mogući način - najbolji tim na svetu nije osvojio Superkup! Mančester siti je imao prednost i situaciju u svojim rukama, ali prvi pehar u sezoni neočekivano ide u Arsenalove vitrine, zbog pogotka postignutog u 101. minutu, a zatim i boljeg izvođenja penala (1:1, penalima 4:2). Tako je Pepa Gvardiolu nadigrao njegov učenik, nekadašnji pomoćnik u Sitiju Mikel Arteta!

Prava uzvuđenja na Vembliju videli smo tek u finišu susreta - rezervista Kol Palmer bombom je u 77. minutu doneo prednost "Građanima" i dugo se činilo da će to biti jedini gol na meču. Ipak, u 11. minutu nadoknade, iako je prvobitno pokazano da će meč trajati još osam minuta, Arsenal je na čistu sreću stigao do izjednačenja. U poslednjim trenucima meča Leandro Trosar šutnuo je ka golu, lopta je pogodila u koleno Manuela Akandžija i prevarila Stefana Ortegu, koji nije mogao da interveniše...

Postalo je jasno da nas čekaju udarci sa bele tačke, a tamo se bolje snašao Arsenal. Svaki od četvorice fudbalera tima iz Londona pogodio je sa bele tačke, dok dvojica momaka koji su doputovali iz Mančestera nisu bili precizni. Prvo je Kevin de Brujne punom snagom raspalio u prečku, a zatim je Rodri - junak pobede u finalu Lige šampiona - pročitan, pa je njjegov šut odbranio Aron Ramsdejl. Dovoljno za prvi trofej u sezoni, a treći u trenerskoj karijeri Mikela Artete.

TOK PENAL SERIJE:

  • Martin Edegor - pogodak
  • Kevin de Brujne - prečka
  • Leandro Tosar - pogodak
  • Bernardo Silva - pogodak
  • Bukajo Saka - pogodak
  • Rodri - odbrana
  • Fabio Vijeira - pogodak i pobeda!

BONUS VIDEO: