Fudbal

DEŠAVA SE NEMOGUĆE - TIM IZ BIH PRED PLASMANOM U EVROPU: Žreb pogledao Zrinjski, Islanđani i Makedonci su prepreka!

Autor Nikola Lalović

Zrinjski iz Mostara bi mogao da postane prvi klub iz Bosne i Hercegovine u nekom evropskom takmičenju!

Izvor: Profimedia

Bosna i Hercegovina se nada! Nikada do sada klub iz te države nije igrao grupnu fazu nekog UEFA takmičenja, a sada je Zrinjskom žreb doneo mogućnost da to postane! Prvak Bosne i Hercegovine je u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona posle produžetaka savladao Urartu iz Jermenije, a zatim su ih Milan Borjan i Slovan itz Bratislave zaustavili na putu ka Ligi šampiona. 

Prešli su u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a tu su kao rivala dobili islandski Breidablik koji je izgubio u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Kopenhagena u dva meča konačnim rezultatom 8:3. Ukoliko prođu Breidablik Mostarci su sigurni u grupnoj fazi Lige konferencija, a za plasman u Ligu Evrope igraju sa LASK-om iz Austrije. 

Da šansa za odlazak u grupnu fazu nekog takmičenja bude još veća pobrinuo se žreb za kvalifikacije za Ligu konferencija. Ukoliko Bredablik ipak izbaci Zrinjski iz Evrope u plejofu za plasman u grupnu fazu Lige konferencija zaigraće Mostarci protiv boljeg iz duela makedonske Struge i Svifta iz Luksemburga. 

Tim Krunoslava Rendulića ima, čini se, istorijsku priliku da uđe u Evropu.Ekipa u kojoj je kapiten i najbolji strelac nekadašnji napadač Vojvodine Nemanja Bilbija, a zamenik kapitena bivši štoper Novog Sada, Novog Pazara, Inđije, Radnika iz Surdulice i Spartaka iz Subotice Slobodan Jakovljević već će ove nedelje moći da na svom terenu protiv Breidablika napravi prvi korak. 

BONUS VIDEO: