Saopštenje!

DINAMO SE OGLASIO ZBOG UBIJENOG MLADIĆA! Huligani pravili HAOS u Atini - ovo je stav Zagrepčana!

Autor Dušan Ninković

Hrvatski klub se ogradio od incidenta koji su napravili "Bad Blue Boys" i izrazio saučešće poginulom navijaču.

Izvor: Profimedia

Strašne scene dogodile su se u glavnom gradu Grčke tokom noći između ponedeljka i utorka! Huligani koji podržavaju Dinamo iz Zagreba, verovatno uz pomoć navijača Panatinaikosa, napravili su nezapamćene nerede tokom kojih je jedan mladić izgubio život. Snimci sa lica mesta pokazuju koliko je situacija bila dramatična, a u tuči je povređena i devojčica (12) kojoj je razbijena glava.

Meč između grčkog i hrvatskog šampiona UEFA je već ranije označila utakmicom visokog rizika i zbog toga gostujućim navijačima nije dozvoljeno prisustvo na susretu. Ipak, pristalice Dinama su uspele da pronađu način na koji će ući u zemlju, a zatim i napraviti haos od kojeg se njihov voljeni klub ogradio saopštenjem!

"GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Atini, u kojima su prema izveštajima grčke policije kao i grčkih i hrvatskih medija, izgrednici iz Hrvatske bili uključeni u incident s navijačima grčkog fudbalskog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrednostima i etikom koje promovišemo kao klub i zajednica. Kao sportska organizacija, uvek smo posvećeni promovisanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala kao sporta koji spaja ljude i kulture. Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tokom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskreno saučešće porodici preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donela odluku da se obe utakmice igraju bez gostujućih navijača. GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, poštovanje i saradnju", navodi se u saopštenju.

Podsećamo, trebalo je da AEK i Dinamo prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraju u utorak od 20:45 što se neće desiti jer je UEFA promenila termin, dok je revanš na programu sedam dana kasnije u Zagrebu. Pobednik ovog dvomeča će za mesto u grupnoj fazi igrati protiv Antverpena, što je poslednja prepreka u kvalifikacijama, dok će poraženi tim igrati plej-of za mesto u grupnoj fazi Lige Evrope. 

BONUS VIDEO: